Patata, botifarra i pèsols negres FOTO: Cedida

Gastronomia

Pèsols emmascarats, els has tastat mai?

Dificultat: mitjana

Racions: 4

Preu: mitjà

Ingredients: 100 g pèsols negres cuits, 10 g all tendre, 90 g botifarra negra, 200 g patates, oli d’oliva verge extra, julivert i sal.

Bulliu la patata sencera, peleu, xafeu amb una forquilla i reserveu. Peleu i talleu els alls tendres a rodanxes i salteu-los amb oli.

Obriu la botifarra negra i esmicoleu. Coeu, amb oli, a la paella.

Afegiu els pèsols, la patata aixafada i poseu a punt de sal, amalgameu tots els ingredients.

Amb l’ajuda d’un motlle munteu el plat; afegiu un raig d’oli cru i julivert picat.

*Del pèsol negre cal destacar el seu contingut en fibra que millora el restrenyiment, disminueix el risc de càncer d’origen gastrointestinal i afavoreix la sacietat.