Tronc de Nadal. FOTO: Cedida

Gastronomia

Prepara aquest tronc de Nadal fàcil de cuinar

Aquest tronc és una de les postres més típiques

Fa anys que el Tronc de Nadal s’ha introduït a les nostres taules per Nadal i Cap d’Any. T’apropem una recepta molt fàcil d’aquestes postres tradicionals.

Ingredients:

  • Pa de pessic:
  • 4 ous
  • 100 g de farina
  • 100 g de sucre
  • 1 mica de sal
  • 1/2 culleradeta de vainilla
  • Farciment: 125 g de Xocolata Negra  + 125 g per a la Cobertura
  • 150 ml de nata per muntar + 100 ml per a la Cobertura
  • Sucre de llustre.

 

Elaboració:

  1. Preescalfeu el forn a 180º
  2. Farciment: Escalfeu la nata fins que bulli. Retireu i afegiu la xocolata, barregeu fins que estigui fos i refredeu 30min. Munteu amb varetes.
  3. Pa de pessic: Bateu els ous amb el sucre i vainilla fins que blanquegin i doblin el seu volum.
  4. Afegiu la farina i la sal, barrejant amb moviments suaus i envoltants.
  5. Folreu la safata amb paper de forn, aboqueu la preparació estenent per tota la safata deixant el mateix gruix.
  6. Enforneu durant 8-10 minuts.
  7. Retireu del forn i poseu a sobre un drap humit.
  8. Cobriu amb paper de forn i enrotlleu amb cura. Deixeu refredar 2 min.
  9. Desenrotlleu, talleu 2 cent. dels extrems perquè quedi recte i repartiu per sobre el farcit. Enrotlleu.
  10. Deixeu refredar a la nevera uns minuts.
  11. Cobertura: Escalfeu la nata, retireu quan bulli i afegiu la xocolata. Barregeu fins que es fongui i deixeu refredar.
  12. Talleu els dos extrems del tronc en diagonal.
  13. Poseu un dels talls al lateral del tronc i l’altre a sobre amb una broqueta de fusta i posant una mica de la barreja de la xocolata a la unió perquè enganxi.
  14. Cobriu el tronc, feu unes marques amb la forquilla i deixeu refredar.