Ingredients:
4 filets de tonyina
4 tomàquets grossos
500 ml d’oli d’oliva de les Garrigues
una branca de romaní
una de farigola
una fulla de menta
grans de pebre negre
2 bitxos
sal
Pesto:
1 manat d’alfàbrega fresca
1 gra d’all
50 g de pinyons (crus o torrats)
50 g de parmesà ratllat
½ cullerada de sal
200 ml d’oli d’oliva extra
Instruccions:
Peleu els tomàquets i talleu-los en forma de pètals. En un recipient on càpiguen bé, poseu l’oli d’oliva, els grans de pebre trencats, els bitxos, sal i les fulles de les herbes. Introduïu els tomàquets i deixeu macerar unes 6 hores. Per al pesto: tritureu l’alfàbrega, l’all, els pinyons, el parmesà, la sal i l’oli; fins que quedi una salsa de textura agradable. Salpebreu els filets de tonyina i coeu-los en una paella roent amb un raig d’oli. Si la feu poc, que quedi un pèl crua per dins, serà més gustosa. Emplateu posant els tomàquets i el pesto al damunt de la tonyina.