Prepara uns impressionats macarrons de la iaia Roser
Aprofitant els coneixements de l'àvia, presentem aquesta reversió de la seva recepta
Tothom sap que ningú cuina com les iaies, i jo tinc la sort que la meva em va deixar per escrit en una llibreta preciosa totes les seves especialitats. Així que aprofitant els coneixements de la meva iaia, he fet una versió de la seva recepta.
Ingredients:
• 5 fulles d’alfàbrega fresca
• 4 talls de pernil salat
• 3 o 4 pots de tomàquet triturat, depenen de lo tomacaires que sigueu
• 1 kg de carn picada mixta
• 3 cebes
• 700 gr de macarrons ploma
Instruccions:
1. Per començar piquem les cebes i les posem en una cassola de fang amb oli. Les courem fins que estiguin rosses. Si les fem a foc lent durant quasi una hora, el resultat serà millor.
2. Mentre anem picant la carn i tallem el pernil en trossos petits.
3. Un cop la ceba estigui daurada, posem la carn i la coem durant 10 minuts. Passats aquests minuts, afegim el pernil i les herbes provençals i coem durant 15 minuts més.
4. Posem sal i pebre.
5. Afegim el tomàquet amb un polsim de sucre i les fulles d’alfàbrega i couen durant 45 minuts o 1 hora més a foc lent mentre anem remenant de tant en tant.
6. Mentre posem a bullir aigua i fem els macarrons. Quan els escorrem els hi posem una mica de mantega perquè no s’enganxin.
7. Posem en una olla els macarrons, formatge ratllat i la salsa i els escalfem. Ja els tenim llestos per servir.
Espero que us agradin els macarrons de la iaia versió 2.0