Rosbif de vedella FOTO: Cedida de José Ignacio Pompé / Unsplash

Gastronomia

Rosbif de vedella per gaudir amb la família

Racions: 4

Dificultat: fàcil

Preu: car

Ingredients: 1kg de mitjana de vedella sense os o filet, xerès, llimonada, suc, sal, llorer de fulla petita.

Quatre hores abans de posar la vedella a coure, es posa a marinar en una cassola amb sal, suc de llimona i un gotet de xerès; de tant en tant, es va girant perquè s’amari bé.

A l’hora de coure’l, s’aboca tot, carn i suc, en una plata d’anar al forn, prèviament escalfat i no gaire fort, procurant que quedi rostit per fora i rosat per dins.

Es pot menjar fred, tallat a rodanxes fines; uns cinc talls per ració, acompanyat, per exemple, d’amanida.

Va molt bé pel menjar d’una reunió familiar, ja que es pot fer abans que arribin els convidats.