Selecció d’alguns productes alimenticis
S’entèn que el pop està preparat per a cuinar-lo amb una cocció lenta, el pop queda contaminat de gustos
Seguim parlant dels calamars:
• Calamars, cuinem-los amb cloïsses i mongetes del ganxet (la finura), conyac, all, julivert, ametlles, fumet de peix, oli, sal i pebre, deliciós! Calamarsó amb gambetes i cigrons (xerès, all, julivert, oli, sal i pebre; una feliç combinació! No poden faltar uns calamars a la romana, ben arrebossats, magnífics!
Toquem fons, doncs parlem dels pops:
• Pops, cefalòpodes amb múltiples braços. Els recordo com sortien del mar a les illes Cies (Galícia). Era tot un ritual, com ho era veure com el cuinaven especialment “a feira”, el plat gallec per excel·lència, veure com entrava i sortia del perol d’aigua bullent dues, tres vegades per així estovar la seva carn veient com es recargolaven les potes. Ja cuit el col·loquen damunt d’un plat de fusta amanint-lo amb oli d’oliva, pebre vermell picant i dolç, tirant el que calgui de sal gruixuda (escames millor). Seguim cuinant el pop com estofat amb patates, pebrot verd. S’entén que el pop està preparat per a cuinar-lo amb una cocció lenta, el pop queda contaminat de gustos. Popets amb patates esqueixades i allioli, també podem afegir-hi pèsols i una abundant picada fent el xup-xup.