Les autèntiques faves a la catalana FOTO: Cedida

Gastronomia

Si no saps fer Faves a la catalana, ara tens l'oportunitat

Ingredients:

2 kg de faves tendres

300 g de cansalada viada

500 g de cansalada del coll confitada

450 g de botifarra negra

500 g de ceba tendra

150 g d’all tendre

1 fulla de llorer

1 fulla de menta

Branca de marduix

2 dl de vi dolç

Un raig d’oli d’oliva


Instruccions:

En una cassola de ferro colat s’hi posa un raig d’oli d’oliva. Talleu la cansalada viada a tires, enrossiu i afegiu l’all tendre tallat a rodelles, la ceba picada i les herbes aromàtiques. Coeu deu minuts a foc suau. Tot seguit, afegiu les faves i la cansalada del coll tallada a trossos regulars. Tireu el vi dolç; tapeu la cassola i deixeu coure lentament, més o menys, un quart d’hora. A l’últim instant, afegiu la botifarra tallada a rodelles.

*Aquestes faves a la catalana sempre quedaran més bones si són collides, tretes de la tavella i menjades.