Sopra freda de meló amb pernil, gingebra i llima. FOTO: El Món

Gastronomia

Sopa de meló amb llima i gengibre

Una recepta ideal per i fresca per a l'estiu

Amb l’estiu arriba l’època del meló, una fruita que ve molt de gust amb la calor i a la qual se li pot treure molt profit. Les sopes fredes de meló són un clàssic i una recepta molt senzilla de fer. Us proposem una sopa freda de meló amb tocs de llima i de gingebre, que li aportarà uns matisos originals i encara més frescor.

Ingredients:

  • 1 meló per a quatre persones, aproximadament
  • 2 llimes
  • Un tros de gingebre en arrel
  • sal
  • pebre pernil ibèric per decorar

En un bol, espremeu el suc de les llimes i afegiu un trosset de gingebre, de la mida d’un dau, aproximadament. Barregeu bé. Peleu el meló i traieu-li les llavors. Talleu-lo a quadrats. Barregeu el meló en el bol amb la llima i el gingebre. Tritureu-ho tot, amb una mica de sal i pebre. Reserveu a la nevera. Per aconseguir pernil ibèric cruixent, es pot posar uns minuts en una safata de forn, entre dos tovallons de cuina. Serviu la sopa freda en un bol i afegiu el pernil per damunt.