T'atreveixes? Fes un plat de cogombre amb iogurt
Un plat fresc, fàcil i econòmic com pocs
Ingredients:
1/2 quilo de cogombres
1 pot de iogurt
1 gra d’all
1 branca de julivert
Sal
Pebre vermell
Instruccions:
Trieu uns cogombres ben frescos, sense llavors. Peleu-los i talleu-los a rodelles finíssimes. Feu-les purgar cobertes amb sal durant una mitja hora, millor en una superfície inclinada, i després esbandiu-les molt bé. Eixugueu-les molt bé -podeu emprar una centrifugadora d’amanides- i col·loqueu-les en una enciamera o plata.
En un morter piqueu-hi el gra d’all i el julivert; afegiu-hi el iogurt, remeneu-ho bé i cobriu el cogombre. Adorneu-ho amb una mica de pebre vermell. Guardeu-ho a la nevera o serviu-ho tot seguit. Segons la zona o el moment, aquest refrescant plat es considera un entrant.