FOTO: Markus Spiske / Unsplash

Gastronomia

Tomàquets farcits al forn

Racions: 4

Dificultat: fàcil

Preu: mitjà

Ingredients: 1 safata per gratinar de 23 cm de diàmetre, mantega per greixar la safata, 200 g de pasta petita, 30 g de mantega, 50 g de formatge Sbrinz ratllat, 150 g de mozzarella en cubs petits, 1 gra d’all premsat, 1 cullerada d’orenga, 1 cullerada d’alfàbrega picada, sal, pebre, 8 tomàquets.

Cuineu la pasta durant 10 minuts, en aigua salada bullent, retireu, esbandiu i refredeu. Barregeu la meitat de la mantega, amb el formatge sbrinz, la mozzarella, l’all i les herbes aromàtiques. Talleu una tapa als tomàquets i buideu-los. Repartiu els tomàquets pel fons de la safata ben greixada. Ompliu els tomàquets amb pasta i repartiu per sobre la barreja de mantega, formatge sbrinz, mozzarella, all i herbes aromàtiques. Col·loqueu les tapes dels tomàquets al costat de cada peça. Cobriu la safata amb paper d’alumini. Preescalfeu el forn a 220 graus, col·loqueu la safata i cuineu durant uns 20 a 25 minuts, retireu la làmina d’alumini, passats 10 minuts.