Tomàquets i patates al forn per Setmana Santa
Aprofita per fer-ho amb algun tipus de peix com el bacallà
Ingredients:
1 kg de patates pelades
1 kg de tomàquets ambdós, a rodanxes
3 o 4 grans d’all finament picats
1 manat de julivert picat
4 cullerades de pa ratllat
8 cullerades d’oli d’oliva
1 cullerada de sucre
sal
Instruccions:
Col·loqueu primer les patates i el tomàquet al fons d’una safata de forn, una mica superposades. Saleu i empolseu les rodanxes de tomàquet amb una cullerada de sucre.
Escalfeu el forn a uns 190 graus. Barregeu l’all i el julivert amb el pa ratllat. Cobriu la safata amb la picada i afegiu un bon raig d’oli. Introduïu la safata al forn i deixeu coure una mitja hora. Ho baixeu a 140 graus i ho coeu uns 20 minuts més.
Feu-ho servir d’acompanyament. També es poden coure, a la vegada, trossos de carn o peix, col·locats a sota de la capa de tomàquets.