L'Ajuntament ha signat un conveni amb la UAB i el Centre de Visió per Computador. FOTO: Localpres

Actualitat

La Biblioteca de Volpelleres comptarà amb un "living lab"

Es tracta d'un laboratori viu basat en l'aplicació de noves tecnologies de visió. La Biblioteca obrirà les seves portes a finals de 2014 o principis de 2015

La Biblioteca de Volpelleres Miquel Batllori, que està previst que obri les seves portes a finals d'any o principis de 2015, acollirà un laboratori viu –un living labbasat en l'aplicació de noves tecnologies de visió. Aquest projecte, que s'anomena Volpelleres Library Living Lab (VL3), transformarà la biblioteca en un espai de transferència de coneixement de qualitat mitjançant la tecnologia.

Volpelleres Library Living Lab (VL3) permetrà als usuaris de la Biblioteca projectar el seu desenvolupament cultural i artístic a través de maneres innovadores de creativitat, aprofundir en la formació personal dintre d’un entorn amb un alt potencial educatiu no-reglat i gaudir d’un nou entorn lúdic basat en la tecnologia dintre d’un context cultural. El projecte servirà com a banc de proves per exportar aquesta iniciativa a altres àmbits.

Aquest dimecres al migdia, l'Ajuntament de Sant Cugat ha signat un conveni de col·laboració amb la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i el Centre de Visió per Computador (CVC), per a la creació d'aquest laboratori a través de l'Organisme Autònom Municipal del Centre Cultural.

Innovació, tecnologia, smart city
Segons Ferran Sancho, rector de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), "el projecte és un exponent de la política estratègica de la UAB de fomentar l’ecosistema d’innovació al voltant del Campus d’Excel·lència Internacional UAB-CEI, que promou incrementar les interrelacions amb l’entorn amb la finalitat de contribuir al seu desenvolupament. Aquesta és una oportunitat única de complir amb el nostre objectiu en un entorn i de la mà d’uns agents immillorables".

Josep Lladós, director del Centre de Visió per Computador, ha assenyalat que "de vegades a les universitats els costa arribar de manera directa a la ciutadania. Amb acords com aquest aconseguim fer funcionar quatre agents en una sola direcció: els investigadors, les institucions públiques, les empreses i la ciutadania".

Finalment, l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, ha dit que "Sant Cugat compta amb una ciutadania amb molt de talent, gent preparada a qui les administracions hem d’escoltar. Aquesta ha estat una ocasió ben especial en què tots sortim guanyant, apliquem els criteris que ha de tenir una smart city a les experiències dels ciutadans i a la transferència de coneixement. També ens fa especial il·lusió que aquest acord sigui amb l’UAB, que és la nostra universitat de referència".