Denuncien un abocament incontrolat de pneumàtics a Collserola
Desenes de pneumàtics abandonats van ser trobats al Parc Natural de Collserola: "No és un fet aïllat"
Els Mossos d'Esquadra investiguen l'aparició d'un abocament incontrolat de pneumàtics a Collserola. Va ser el 4 de novembre quan l’equip de guardes del Parc Natural va detectar un abocament de grans dimensions de pneumàtics a l’antic crematori del cementiri de Collserola, a la zona de Can Catà. "És un fet que malauradament es repeteix periòdicament a la serra i que genera greus impactes ambientals", lamenta el Consorci del Parc Natural de Collserola.
Així, van posar el cas en mans dels Mossos d'Esquadra, que van obrir una investigació. Es tracta d’una infracció ambiental greu que pot ser constitutiva de delicte ecològic.
223.000 euros anuals
Darrere de cadascun dels abocaments incontrolats com aquest hi ha una gestió i una investigació i les administracions públiques dediquen grans esforços i grans pressupostos a esbrinar la seva procedència i a retirar i gestionar correctament els residus abocats. El Consorci destina més de 223.000 euros a l’any en la neteja dels espais d’ús públic, i una part important s’ha de destinar a la retirada i gestió dels abocaments incontrolats.
L'abocament detectat a Collserola FOTO: Parc Natural de Collserola
"Amb freqüència apareixen al Parc un nombre important d’abocaments de runa, mobles i materials diversos"
"No és un fet aïllat, sinó que es va repetint al llarg del temps. Amb freqüència apareixen al Parc un nombre important d’abocaments de runa, mobles i materials diversos com la fibra de vidre. Alguns d’aquests materials abocats són considerats residus especials, és a dir, que poden comportar un cert perill si es manipulen", denuncia el Consorci.
A més, alerta de les conseqüències per l'entorn: "L’abocament al medi natural de residus té conseqüències ambientals greus, pot afectar la fauna, pot contaminar el sòl i les aigües pluvials i freàtiques, pot ser un punt d’inici d’un gran incendi forestal i té un gran impacte visual pel paisatge per a les persones visitants".
"Encara cal molta conscienciació per evitar fets com aquest i minimitzar l’impacte humà sobre l’entorn natural que ens envolta", conclou.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.