L'entorn de l'estany de la Guinardera comptarà amb unes grades i miradors
L'Ajuntament ha presentat quines seran les reformes incloses en la segona fase de restauració paisatgística de l'estany de La Guinardera
La segona fase de restauració paisatgística de l'estany de la Guinardera comptarà amb millores de l'entorn com la revegetació dels marges, un camí perimetral, miradors i passarel·les i unes grades perquè la gent pugui seure còmodament vora l'estany. Actualment, el projecte està pendent de la licitació de les obres, a càrrec de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, amb un cost estimat de 480.000 €. Es preveu que les obres comencin aquest 2023.
Les millores a l'estany van començar arran dels Pressupostos Participatius de l'any 2018, i els treballs que es van dur a terme van ser el buidatge de l'estany i la col·locació d'una nova base impermeable, a més de la millora de la vegetació. Així doncs, seguint amb la voluntat de la ciutadania, des de l'Ajuntament han volgut impulsar aquest canvi per tenir cura de la "biodiversitat", però també buscant obtenir "un benefici pel gaudi de la ciutadania", segons ha explicat el tinent d'alcalde Pere Soler a l'acte de presentació de la segona fase.
Amb aquest tipus d'accions, també busquen contribuir a una "ciutat saludable" i sempre en línia de lluita "contra el canvi climàtic", segons el regidor de Serveis Urbans José Gallardo.
80 rètols informatius sobre la gestió dels espais verds a Sant Cugat
Soler i Gallardo també han aprofitat la presentació per parlar d'una nova iniciativa a càrrec de l'Ajuntament que consistirà en la instal·lació de 80 cartells informatius i pedagògics per transmetre quin és el model de gestió de parcs i jardins de Sant Cugat. "La intenció és conscienciar i sensibilitzar a la ciutadania dels canvis que fem a l'entorn i, com sempre dic, nosaltres ens hem d'adaptar a la natura, no la natura a nosaltres" ha explicat el regidor de Serveis Urbans.
Hi ha 8 models de cartells i s'instal·laran de manera progressiva a gran part dels parcs i jardins de la ciutat. A més, també han explicat que les escoles els han demanat col·locar aquests cartells també als mateixos centres o espais propers "perquè els infants comencin a veure què és el que hi ha a la ciutat i ho puguin reconèixer primer al pati o a l'hort de l'escola". D'aquesta manera, també es contribueix a "fer pedagogia i formació mediambientalista".
Un model de cartell. Foto: Ajuntament
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.