Veïns de Mira-sol volen el cobriment de les rieres del barri
Veuen en aquesta mesura la solució al problema del mosquit tigre a la zona
Els veïns de Mira-sol demanen el cobriment de les rieres del Xoriguer i Can Cabassa en zona habitada com a mesura per acabar amb el mosquit tigre, entre altres problemes que generen al barri. Així ho ha explicat el president de l'AAVV Sant Joan de Mira-sol, i sotspresident del Consell de Barri, Xavier Barbany.
"Hi ha un projecte general de l'Ajuntament de Sant Cugat, el de la naturalització de la riera, que no està ben acollit entre la gent de Mira-sol perquè considerem que no té massa sentit", ha explicat, apuntant com a exemple que la del Xoriguer, al seu pas per davant del Casal, "és una caixa de formigó, bruta i plena de pintades".
"Els veïns demanem que, ja que està tapada fins al passeig del Roser, que segueixi tapada fins al final perquè hi ha zones on passa a tocar de les cases, i amb el tema dels mosquits és horrorós", argumenta.
Pel que fa al projecte de l'Ajuntament, encarregat a l'Escola d'Arquitectura de Sant Cugat, es va presentar en una primera reunió als veïns, els quals van mostrar la seva oposició a la naturalització de la riera. Amb tot, com explica Barbany, en una segona reunió, l'Ajuntament va assenyalar que es planteja el cobriment de la riera les zones que estan formigonades. "És positiu, però queda la resta", explica el president de l'Associació de Veïns.
Els membres de l'Associació demanen que el tema es tracti de manera global. "No som partidaris de tapar rieres, però si les que passen a tocar dels habitatges; Sant Cugat és tot una riera, i està tapada", explica Barbany. "La de Can Cabassa, quan no plou, veus tolls d'aigua estancada, sense cap manteniment, que són colònies de mosquit. La solució és o que l'Ajuntament inverteixi en manteniment, o bé cobrir-ho".
Una mesura que també posaria fi a problemes com la presència de rates al barri, o la baixada de senglar fins a la zona habitada. "Quan ja està fora de zona habitada, llavors sí, que es naturalitzi la riera i es faci bonic, però amb manteniment", afegeix Barbany.