El pastís enverinat es va trobar dins un pati particular. FOTO: Facebook Clínica Veterinària Mira-sol

Actualitat

Nou cas d'enverinament de gossos a Coll Favà

El propietari de l'animal ha explicat que el seu gos va menjar alguna cosa quan l'estava passejant i per la tarda ja no podia caminar: "Semblava marejat i queia"

Sant Cugat ha registrat un nou cas d'enverinament de gossos, aquest cop al barri de Coll Favà. L'enverinament va ocórrer el  dissabte, 25 de gener. El propietari de l'animal Daniel Camps, ha explicat en declaracions al TOT que el seu gos, un retriever del Labrador de 42 quilos de pes, va menjar alguna cosa quan l'estava passejant i per la tarda ja no podia caminar. "Semblava marejat i queia", ha indicat. Després de portar-lo al veterinari, el gos va quedar ingressat, medicat i en observació tota la nit. 

El santcugatenc ha argumentat que el veterinari li va comunicar que el gos havia estat intoxicat amb verí o droga i ha assegurat que, per previndre altres possibles enverinaments, ara treu el gos amb un morrió.

Aquest cas se suma als altres dos registrats al municipi a finals d'any, quan una gossa va morir a Mira-sol com a conseqüència d'haver ingerit boles de carn barrejades amb claus i vidres. Les boles van ser llençades al jardí de la casa on vivia l'animal. Encara que la gossa va ser traslladada al Centre veterinari Mira-sol, no es va poder fer res per salvar-li la vida. A més, al novembre de 2013 tres gossos van ser enverinats al mateix barri amb verí granulat al pati de casa.

En cas de detectar enverinament de l'animal
Si es detecta que el gos ha pogut ingerir verí immediatament cal trucar al veterinari, i si és possible facilitar al professional quin tipus d'enverinament ha ingerit l'animal. El vòmit de l'animal en alguns casos pot retardar que s'absorbeixi el verí, i en altres, pot provocar la mort. S'ha de portar el gos immediatament al veterinari amb allò que ha ingerit i l'envoltori. No s'ha de donar ni aigua ni llet a l'animal, tampoc fer un rentat gàstric, ni fer-lo vomitar.