Els concentrats davant de les portes de l'ajuntament FOTO: TOT Sant Cugat

Política

Els animalisten exigeixen la dimissió de la regidora de Benestar Animal: "Prou mentides"

Més d'un centenar de persones s'ha concentrat davant l'ajuntament per reclamar el decomís del cavall desnodrit i la trentena d'animals que viuen en una finca a Sant Cugat

El cas del cavall desnodrit i la quarantena d'animals que viuen en una finca a Can Barata continua portant cua. Més d'un centenar de persones s'ha concentrat aquest dilluns, 21 d'octubre, a les portes de l'ajuntament per reclamar el decomís dels animals i exigir la dimissió de la regidora de Benestar Animal, Carme Ardid. "Prou mentides" i "La regidora de la vergonya" són alguns dels missatges de les pancartes dels manifestants, que durant l'audiència pública del ple s'han fet sentir amb càntics i xiulets. 

Més info: Reclamen el decomís del cavall desnodrit i de 40 animals més en un terreny a Sant Cugat

Dues membres de la Plataforma Animalista de Sant Cugat (PAS) han estat les encarregades de portar les reivindicacions del col·lectiu a l'audiència. Alba Roig, presidenta de l'entitat, ha lamentat que l'Ajuntament hagi decidit deixar sense efecte l'adopció de la mesura cautelar del comís i la petició que havia fet als jutjats per accedir a la finca. "Han passat 65 dies des del nostre avís, no han dut a terme l'acció que tocava, que era el decomís dels animals", ha apuntat Roig, que ha subratllat que la PAS continuarà apostant per la via judicial per aconseguir aquest decomís. 

Un cartell reclamant la dimissió d'Ardid FOTO: TOT Sant Cugat

Així, la plataforma animalista ha fet un repàs de la cronologia dels fets, incidint que el consistori "sempre ha anat a remolc". "Hem ofert tot el que hem pogut, i no hem rebut cap resposta", ha apuntat Roig, que també ha lamentat que no s'hagin pogut reunir amb el govern i que tota la informació sobre el cas l'han hagut de rebre "via instància o pel jutjat". 

Davant d'aquesta situació i per les vides "que està posant en risc", la PAS ha preguntat a Ardid si dimitirà. 

La resposta del consistori

En resposta a les crítiques de la PAS, Ardid ha assegurat que l'Ajuntament "ha fet la seva feina" i ha recordat que, com a administració, disposen d'unes eines "molt diferents de les de la plataforma". La regidora de Benestar Animal també ha repassat la cronologia del cas des de la perspectiva de l'Ajuntament. "El cavall està vacunat, se li ha implantat un microxip i se li fa un seguiment veterinari periòdic. La salut del cavall ha millorat. Per aquest motiu, l’Ajuntament ha deixat sense efecte les mesures cautelars". 

Més info: El Jutjat de Rubí no veu "maltractament flagrant" en el cas del cavall d'extrema primesa

Més info: L'Ajuntament seguirà el cas del cavall desnodrit, però no el decomissarà

Després de les explicacions de l'Ajuntament, la PAS ha tornat a preguntar a la regidora si dimitirà. La resposta l'ha donat l'alcalde, Josep Maria Vallès. "No, no dimitirà".

Altres qüestions a l'audiència pública

Durant l'audiència pública, també s'ha tractat la pacificació de l'avinguda de Bilbao. Un veí de l'avinguda, Lluís Valle, ha reclamat que es prenguin mesures com la instal·lació d'un radar, reduir el pas de camions i que la via sigui d'un únic sentit. 

Per altra banda, des del CAU Amic, han demanat la posada en marxa de la gatera municipal. El concurs per a la seva gestió es va fer a finals del mandat passat, però va quedar desert. 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.