Júlia Miralles, Ramon Gutiérrez i Cinta González, de Comuns Sumar FOTO: TOT

Política

Comuns fa una crida a votar a les europees: els "drets que hem guanyat" es juguen a Europa

L'emergència climàtica i els joves són dos dels eixos prioritaris que Comuns Sumar situa per les eleccions europees

"Hi ha moltes qüestions que afecten el dia a dia de l'Ajuntament i de la gent que viu a Sant Cugat que es decideixen a Europa". És la proclama de Ramon Gutiérrez, portaveu santcugatenc dels comuns, durant l'acte electoral de Comuns Sumar aquest diumenge 2 de juny a Sant Cugat, en el marc de les eleccions europees del 9 de juny. Una trobada política que ha servit per donar valor a la política europea i situar l'emergència climàtica com un dels grans reptes per la Unió Europea. "Les emergències més importants que tenim a la ciutat com l'habitatge i la mobilitat depenen de moltes directives d'àmbit europeu", ha insistit Gutiérrez.

Júlia Miralles: "Molta regulació de Sant Cugat ve influïda per la normativa europea"

Una idea en la qual ha insistit Júlia Miralles, número 2 de la candidatura catalana: "Les eleccions europees moltes vegades es veuen com unes eleccions de segon ordre, però és responsabilitat de tots canviar aquesta visió. La realitat és que molta regulació de Sant Cugat ve influïda per la normativa europea". Les directives europees en mobilitat és un dels exemples que ha posat. 

De fet, des de Comuns Sumar es fixen l'emergència climàtica com el gran repte per aquesta legislatura al Parlament Europeu, tal com ha recalcat Miralles: "Volem acompanyar la gran mobilització juvenil que des de fa anys ens demana més ambició climàtica. Ha de ser una de les prioritats". L'impuls al tren és una de les grans apostes pels comuns, ja sigui de proximitat, com pot ser Rodalies o Ferrocarrils, o de mitjana distància i en substitució dels avions. Per això, són partidaris de facilitar els viatges en tren entre països a un cost més econòmic.

Júlia Miralles: "Els drets que hem guanyat a Catalunya també es juguen a la batalla de les eleccions europees"

Una de les altres grans mirades del partit és cap al jovent, tal com ha reivindicat la candidata jove de la llista, Cinta González: "El jovent europeu està demostrant que és solidari i està compromès amb els Drets Humans en moltes mobilitzacions per la pau i Palestina. També en mobilitzacions climàtiques, socials i pel dret a l'habitatge". "Defensem els drets dels joves perquè es puguin emancipar", ha afegit González, llançant algunes propostes com una renda d'emancipació d'àmbit europeu o la prohibició de les pràctiques no remunerades.

Finalment, Júlia Miralles també ha fet menció de l'amenaça de l'extrema dreta, fent referència a una possible pèrdua de drets com el d'avortament: "Els drets que hem guanyat a Catalunya també es juguen a la batalla de les eleccions europees".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.