Els regidors d'En Comú Podem, Aina Balada i Ramon Gutiérrez durant el ple de juny FOTO: Bernat Millet (TOT Sant Cugat)

Política

Els comuns volen que Sant Cugat garanteixi l'empadronament de tots els veïns

Entitats catalanes alerten d'ajuntaments que "vulneren el dret al padró a Catalunya"

En Comú Podem vol que l'Ajuntament de Sant Cugat garanteixi l'empadronament a qualsevol persona que visqui a la ciutat. Els comuns demanen que el Consistori s’adhereixi al Decàleg per garantir l’empadronament a Catalunya per "garantir l’obligació i el dret dels veïns" a empadronar-se. La formació portarà la proposta al ple municipal d'octubre.

Els comuns recorden que l'empadronament és "la porta d’accés als serveis bàsics, com l’educació i la sanitat, i és fonamental per garantir els drets de les persones". A més, és "una eina fonamental per poder desenvolupar una acció de govern eficient" que "facilita la planificació dels serveis i les actuacions necessàries" per part de l'Ajuntament, que aconsegueix una "radiografia real i actualitzada de la seva població".

El partit assenyala que plataformes com Entitats Catalanes d’Acció Social o la Coordinadora Obrim Fronteres han denunciat el creixent nombre de municipis que "vulneren el dret al padró a Catalunya posant traves que la llei no imposa, dificultant així l’accés als drets socials i civils més elementals". "És per això que volem que l’Ajuntament de Sant Cugat refermi el seu compromís en garantir el dret al padró", conclouen.

Moció d'En Comú Podem sobre empadronaments

No discriminar segons l'origen

El decàleg reclama empadronar les persones que visquin de forma irregular en un habitatge, les que viuen al carrer o en infrahabitatges i oferir una adreça municipal com a residència per tramitar el padró. A més, defensa no dispensar un tracte diferenciat en la gestió del padró en funció de l’origen, la nacionalitat o qualsevol altra situació personal.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.