El Consell de Joves valora positivament dos anys plens d'activitats i propostes
Els membres del Consell, d'entre 12 i 17 anys, han treballat en els primers pressupostos participatius per a joves o en noves idees per la Festa Major
El Consell de Joves 12-17 ha posat punt final a dos anys de mandat aquest dilluns, 5 de juny, a la sala de plens de l'Ajuntament de Sant Cugat, acompanyats dels regidors de joventut, Alba Gordó (ERC) i Oriol Sánchez (CUP), i del tinent d'alcaldia de Drets Socials en funcions i portaveu de la CUP, Marco Simarro. Tots tres han valorat positivament la feina que els joves han fet aquests dos anys i Gordó fins i tot ha considerat que "s'ha anat més enllà del que inicialment s'havia pensat pel Consell", destacant iniciatives com el pòdcast al Parc Jove.
El mandat va començar el 2021 amb el canvi de reglament del Consell, ampliant la franja d'edat de 13 a 16 anys a de 12 a 17 i creant un sistema de comissions amb el qual han treballat tot aquest temps: la comissió de representativitat, que han actuat com a portaveus del Consell; la de comunicació, que es va encarregar de realitzar un canvi d'imatge i ha portat les xarxes socials; la d'activitats de cohesió, una novetat que ha servit per unir els membres del Consell; i la d'activitats extres, que han organitzat, per exemple, dues edicions del torneig de globus.
Des de la comissió de representativitat han aprofitat aquest acte de cloenda per fer un repàs de tot allò que el Consell ha treballat als cursos 2021/22 i al 2022/23. Durant el primer, es van centrar en el tema de la sobirania alimentària i, amb la col·laboració de L'Ortiga, van elaborar una campanya de conscienciació per als joves. També van tenir un paper fonamental en la Festa Major, proposant dues activitats que aquest any es volen repetir, el repte Xtrem i la Teen Party.
Aquest segon curs, els joves van començar centrats en els primers pressupostos participatius per a joves, portant a votació què fer amb un paquet de 100.000 euros a destinar entre dos projectes, que van acabar sent noves cistelles de bàsquet i porteries de futbol als parcs i més zones de pícnic on els joves puguin quedar. També aquest curs, el Consell ha elaborat un Diagnòstic de coeducació amb la col·laboració de Fil a l'agulla per constatar la discriminació a les aules i, posteriorment, han realitzat campanyes, pòsters i pancartes per lluitar contra el racisme, el masclisme i l'homofòbia.
Marco Simarro (CUP), l'únic portaveu de cap dels partits amb representació a l'Ajuntament, ha animat als joves a seguir treballant per la ciutat des d'associacions, organitzacions i entitats i Alba Gordó (ERC) els ha demanat que encoratgin a altres joves a formar part del nou Consell que es constituirà en tornar de les vacances d'estiu.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, X, Instagram i TikTok.