Espai on s'ubicarà la residència per a la gent gran FOTO: Google Maps

Política

La CUP acusa el govern de "vendre fum" amb la segona residència pública

L'Ajuntament ha iniciat els tràmits perquè una entitat privada construeixi i gestioni una nova residència per a gent gran en un terreny municipal i que la Generalitat concerti places

La CUP ha carregat contra el govern de Sant Cugat (Junts i ERC) de "vendre fum" amb la segona residència pública per a gent gran. Segons els cupaires, no hi ha cap "garantia" que el projecte tiri endavant i critiquen l'opció escollida per l'Ajuntament de cedir els terrenys municipals perquè un concessionari privat construeixi i gestioni l'equipament, a canvi que la Generalitat concerti algunes places.  

Més info: Primer pas per una residència per a gent gran amb places concertades

Segons la CUP, això suposa "una privatització de l'equipament a l'espera d'una hipotètica concertació de places per fases". "Aquest projecte ofereix molts dubtes i poques certeses, ja que no garanteix el nombre exacte de places públiques ni el rang de preus de les places privades, i tampoc resol què passaria si el concurs quedés desert", afirma el partit anticapitalista en un comunicat.  

A més, denuncien "una gestió improvisada i opaca amb relació a un fet tan sensible com l'atenció a la dependència i la gent gran". "L'atenció a la gent gran no pot dependre de col·laboracions publicoprivades sense garanties. Cal treballar per assegurar poder envellir amb dignitat i, per tant, per una residència plenament pública", conclou la formació.

El projecte de residència

L'Ajuntament de Sant Cugat ha iniciat els tràmits per facilitar la construcció d'una residència per a gent gran en un solar municipal de Volpelleres, que estava reservat per la segona residència pública. La proposta és una concessió perquè una entitat privada desenvolupi i gestioni el centre i la Generalitat pugui concertar les places. Tindria una capacitat màxima de 120 usuaris i un centre de dia per a 30 usuaris.

Concretament, el terreny s'ubica a l'avinguda de la Clota, prop de l'estació del barri. La concessió es farà mitjançant un concurs públic obert i estarà destinat a entitats sense ànim de lucre.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.