La CUP vol una formació "forta" a Catalunya per defensar les "preocupacions" de Sant Cugat
La regidora de la CUP a l'Ajuntament, Ariadna Sierra i els números 4 i 36 per la demarcació de Barcelona, Xavier Pellicer i Ignasi Bea, han presentat les propostes a les eleccions de Catalunya
"Com a santcugatencs ens juguem dues grans esferes, l'habitatge i com gestionem l'emergència climàtica". Amb aquestes paraules, la regidora de la CUP a l'Ajuntament de Sant Cugat, Ariadna Sierra, ha presentat a Cal Temerari davant dels números 4 i 36 per la demarcació de Barcelona, Xavier Pellicer i Ignasi Bea, els dos eixos de les eleccions al Parlament de Catalunya. Els tres militants han compartit que és necessària una CUP "forta" a Catalunya per defensar aquestes polítiques.
Habitatge i clima, "preocupacions" de la CUP a Sant Cugat
Sierra ha qualificat l'habitatge com la "principal preocupació" a Sant Cugat i ha defensat les iniciatives que han proposat al consistori com una que volia identificar pisos buits per incorporar-los al parc de l'habitatge públic de Catalunya. Tot i això, ha afegit que la ciutat no té competències per tirar endavant aquestes propostes i cal abordar-les des del Parlament. "Creiem que necessitem una CUP forta al Parlament per combatre l'especulació immobiliària", ha expressat.
Sobre l'emergència climàtica, la regidora ha afegit que la formació treballa pel control públic de l'aigua a la ciutat. Sobre això ha afegit el següent: ens segueix semblant inversemblant que mentre als ciutadans ens apugen un 20% el preu de l'aigua, tenim a la nostra ciutat un golf que té unes concessions tan grans com per poder gastar més de 540.000 m³ d'aigua l'any. També ha defensat les polítiques de la CUP en defensa de la terra i en contra de projectes com el Hard Rock o el Quart Cinturó.
Canvi de model productiu a Catalunya
D'altra banda, el candidat Ignasi Bea ha criticat el que considera un model productiu a favor de les "elits econòmiques" que fa que "una bona part de la població tingui molt difícil o pràcticament impossible l'accés a una qüestió fonamental com és el dret a tenir sostre". I ha explicat que hi ha marge per ampliar el parc públic d'habitatge a partir dels 100.000 pisos propietat d'entitats financeres rescatats amb diners públics.
Respecte a l'emergència climàtica ha qualificat el model actual de "depredador, insostenible i incompatible amb la vida" i, davant d'això, Bea considera que cal apostar pels beneficis de la majoria de la població i no de les "elits econòmiques" i nacionalitzar els sectors estratègics com l'aigua. "Cal una CUP forta al Parlament per canviar prioritats a favor de les classes populars", ha conclòs Bea.
Per altra banda, el també candidat Xavier Pellicer ha dit que, malgrat que els problemes seguiran guanyi qui guanyi a les eleccions a Catalunya, són una "oportunitat per decidir". Decidir si el que toca és "donar un tomb" o, com ha afirmat Pellicer, "seguir amb el rumb actual, que és un rumb de seguir consumint a costa de les majories i perquè unes minories s'enriqueixin cada cop més". També ha criticat la política del govern d'ERC, la qual ha qualificat de "profundament decebedora" per aplicar les polítiques de la "sociovergència de tota la vida". Però també ha avisat que l'alternativa tampoc està en un govern liderat pel "PSC més a la dreta de la història". "Això només ho pot fer una CUP determinant, una CUP forta i una CUP que posi damunt la taula que el que toca és un programa per les majories", ha conclòs Pellicer.
Un esquerra "forta" de país per fer polítiques d'esquerres i plantar cara a l'extrema dreta
Per últim, Xavier Pellicer va dir que la CUP és l'esquerra "forta" que necessita el país per plantar cara a l'extrema dreta i que posi "al servei de la gent" el Parlament i el Govern o la situació cada cop anirà a "pitjor" en tot allò que és "bàsic" per a la població. "No només traient uns bons resultats aconseguirem que tot això avanci, però pensem que és un pas per donar un toc de l'alerta a com s'han gestionat les coses fins al moment i a tots aquells partits que s'han dit d'esquerres i han acabat fent polítiques de dretes. I per posar per damunt la taula que hi ha una proposta forta que vol transformar el país i que vol avançar de forma indestriable en els drets socials i en els drets nacionals", ha explicat.
Pellicer també s'ha volgut desmarcar dels comuns perquè, segons ha dit, la CUP té "un model de país sencer" i, en canvi, els comuns ofereixen una proposta "molt limitada a l'àmbit metropolità". A més, també ha criticat que depenen de les directrius que els marquin des de Madrid. També ha volgut recordar que la seva formació manté la "reivindicació independentista" com a "justa", però també com a "necessària" per poder tenir "un país millor". "En definitiva, el que estem explicant amb tota sinceritat és que l'1 d'octubre del 2017 vam arribar fins a un punt que va ser durament reprimit i ara estem en un altre moment i en un altre context en el que cal que l'independentisme, si vol tornar a ser hegemònic, majoritari i estar movilitzat, expliqui quin és el model de país que vol", ha afegit.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.