El carrer de Pompeu Fabra FOTO: Google Street View

Política

Divisió entre els veïns de Mira-sol sobre el carril bici del carrer de Pompeu Fabra

Tot i l'aprovació del projecte, que ja està en procés de licitació, el consistori s'ha mostrat obert a escoltar els veïns que consideren que hi ha "alternatives millors"

El projecte de pacificació del carrer de Pompeu Fabra de Mira-sol, que inclou la implantació d'un carril bici i que ja està en procés de licitació, ha generat divisió entre els veïns que el celebren i els que consideren que és un "nyap". La Junta de Govern va aprovar el juliol el projecte, que compta amb un pressupost de 70.530,78 euros i té com a objectiu pacificar el trànsit i millorar la seguretat dels veïns amb actuacions com una reorganització de l'espai viari, la creació d'un carril segregat i mesures per reduir la velocitat dels vehicles. 

Alguns veïns, però, consideren que aquest projecte, que l'Ajuntament ha treballat amb veïns i entitats del barri, no és l'adequat. En el Consell de Barri de Mira-sol, celebrat aquest dijous, 3 d'octubre, l'associació de veïns de Sant Joan ha remarcat que existeixen "alternatives millors". "El projecte a l'avinguda de Can Cabassa és millor, no afecta places d'aparcament, la vorera és ampla i aniria fora de la via dels cotxes. Per què aquesta pressa per fer el carril bici?", ha preguntat Joan Ferri, representant de l'associació. 

La visió contraposada l'ha donat l'Associació de Famílies d'Alumnes de l'Institut-Escola Catalunya, que ha mostrat "tot el suport al projecte" i ha desitjat que es faci "com més aviat millor". Aquest carril bici és una reivindicació de famílies que viuen a Mas Gener i l'utilitzen per anar fins al centre educatiu. Aprofitant les intervencions que s'han generat arran del projecte, una veïna ha demanat també si hi hauria la possibilitat de pacificar el carrer d'Entroncament, una de les vies que enllaça amb la rambla del Baixador i després amb Pompeu Fabra. 

El president del Consell de Barri de Mira-sol, Albert Salarich, ha assegurat que es mantindran oberts a escoltar les propostes del veïnat i a discutir possibles millores en el projecte, malgrat que aquest ja s'estigui licitant. Un projecte que va néixer dels pressupostos participatius.

Pantalles acústiques, ombres i queixes

Durant el Consell de Barri, s'ha explicat l'estat d'alguns projectes que afecten Mira-sol. Sobre les pantalles acústiques a Mas Gener, Salarich ha explicat que segueixen pendents que el Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible aprovi la modificació del projecte. Cal recordar que les obres d'instal·lació van començar el 2023, però el Ministeri les va aturar per fer "modificacions necessàries". D'això ja fa mesos i les pantalles segueixen sense instal·lar-se.

Més info: Retard en la instal·lació de les pantalles acústiques a l'AP-7 a Mira-sol

Sobre la climatització dels centres educatius, Salarich ha explicat que s'ha dotat les escoles del barri amb diferents elements. A l'Institut-Escola Catalunya s'han instal·lat nou ventiladors i tendals a la façana. A l'Escola Turó de Can Mates també s'han instal·lat nou ventiladors de sostre i una pèrgola al pati. A l'Escola Ciutat d'Alba s'han posat dues pèrgoles i s'ha pintat la pista de formigó per eliminar les molèsties pel reflex del sol. Per últim, a l'escola bressol El Niu s'ha posat aire condicionat a tres aules i ventilador a una altra aula i s'ha instal·lat un tendal a la façana. 

Durant el torn obert de paraula, els veïns s'han queixat principalment de qüestions de mobilitat, d'arranjament de voreres i del mal estat de la riera

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.