8 intervencions al torn de participació ciutadana. FOTO: Artur Ribera

Política

Els sorolls i els carrils bici al torn de participació ciutadana del ple

Diferents veïns i veïnes de Sant Cugat han participat de la sessió plenària d'aquest mes de maig

Els veïns i veïnes de Sant Cugat del Vallès han participat novament del torn de participació ciutadana del ple municipal aquest dilluns, 21 de maig, per mostrar les seves preocupacions vers la ciutat. El total, han estat 8 les intervencions centrades, principalment, en la problemàtica del soroll i la seguretat als carrils bici.

La construcció del nou amfiteatre als Jardins del Vallès ha centrat la intervenció de Víctor Ruiz, veí de la zona. D'entrada, ha agraït el seguiment que s'està fent del tema, però ha lamentat que el projecte segueixi endavant. "Amb 5 persones fent gresca, ja no es pot descansar, i ens volen fer creure que amb 50 no hi haurà cap problema", ha dit. En aquest sentit, ha reivindicat que "hi ha zones disponibles per acollir els actes que es volen fer en aquest espai", apuntant espais com el Parc de Ramon Barnils, Can Solà o les sales del Conservatori.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, li ha respost recordant que hi ha acord per "establir unes mesures acústiques sense les quals no es tirarà endavant el projecte", remarcant que "hi ha moltes possibilitats, però és fruit d'un procés participatiu vinculant".

També de soroll ha parlat Maria Àngela Palacios, qui ha demanat s'especifiquen els horaris de finalització dels concerts de Festa Major, així com tenir l'esborrany de la programació prevista. Una informació que Carmela Fortuny, tinenta d'alcalde de Cultura, s'ha compromès a fer-li arribar per "la feina feta reunint-se amb els tècnics per detectar els problemes". Sobre la taula, Palacions també ha posat la problemàtica per l'estacionament a la plaça de Barcelona, així com les molèsties que li genera un restaurador de la zona.

Vinculada al soroll, i l'ocupació de la via pública, Maria Gordillo, en representació del col·lectiu Hora Bruixa, ha lamentat les dificultats burocràtiques per accedir a l'espai públic a l'hora d'organitzar la Jornada Feminista del 26 de maig. "Ha estat una marató per accedir a un espai adient", posant l'èmfasi en "l'ús obligatori del limitador, que no hauria d'assumir l'organització, si és obligatori". La resposta l'ha donat Mercè Conesa, remarcant que cal "ordenar l'ús de l'espai públic per a que tothom en pugui fer ús", alhora que ha explicat que el limitador el paga l'Ajuntament en el cas d'activitats organitzades o coorganitzades per l'Ajuntament. Al seu torn, Cristina Paraira, tinent d'alcalde d'Entorn Urbà, els ha emplaçat a reunir-se per mirar solucions.

Parlant ja de carrils bici, representants de l'AFA Escola La Floresta han lamentat que el projecte dels Pressupostos Participatius sobre carrils bici a totes les escoles deixi fora el centre educatiu del barri. "La gent de la Floresta volem ser tractats com la resta de barris de Sant Cugat", apuntant que "si no és així, potser és el moment de començar a parlar de l'EMD de la Floresta".

Conesa ha defensat la inversió feta al barri en els últims anys, recordant que "és un barri amb dificultats orogràfiques molt importants, que fa difícil temes de connectivitat, però no vol dir que no s'hagi pogut millorar". Joan Puigdomènech, regidor de participació, ha apuntat que no s'ha inclòs dins el projecte per l'elevat cost, però ha remarcat el "compromís municipal de fer-ho realitat".

Altres intervencions

Durant el torn de participació ciutadana s'han tractat altres temes. Entre ells, la connectivitat del barri del Volpelleres els dies festius, la necessitat de revertir els dèficits creats als veïns pel carril bici de Can Graells, i la neteja i accessibilitat a la zona de Torre Negra, on ja s'han tapat un parell de pous oberts.