El lloguer de Sant Cugat, el més elevat entre les ciutats catalanes de més de 50.000 habitants. FOTO: TOT Sant Cugat

Política

ERC demana regular els lloguers de temporada i habitacions per "frenar l'especulació"

El partit republicà ho reclamarà amb una moció al ple municipal d'octubre

ERC Sant Cugat presentarà una moció al ple municipal d'octubre per instar la regulació dels lloguers de temporada i d'habitacions. Una moció que, segons el partit, respon al fet que molts propietaris hagin optat per "esquivar la regulació" amb contractes d'aquest tipus. Aquesta pràctica, segons el grup municipal, ha esdevingut "un negoci especulatiu" que genera inestabilitat per als llogaters i contribueix a la pujada desmesurada dels preus. Això provoca que pisos que podrien estar disponibles per a lloguers de llarga durada passin al mercat temporal, on els preus no estan regulats i es renoven a l'alça any rere any, "agreujant la crisi de l'habitatge".

Més info: El lloguer de temporada a Sant Cugat: un soterrani de 30 m² per 1.290 euros

El text de la moció fa referència a la proposta de llei per regular els lloguers temporals i d’habitacions, debatuda el passat 17 de setembre al Congrés dels Diputats, però que no va prosperar pels vots en contra de Junts, PP i VOX. ERC critica aquestes formacions per "afavorir l'especulació immobiliària" i perpetuar el que anomenen "barraquisme vertical del segle XXI", amb la fragmentació d’habitatges en habitacions llogades a "preus desorbitats". També recorden que aquest mateix any, el Parlament de Catalunya va rebutjar una proposta similar impulsada pel Govern català, tot i que aquesta vegada amb l'abstenció del PSC.

Més info: El lloguer a Sant Cugat es manté per sobre dels 1.400 euros en el segon trimestre de 2024

Per tot això, la moció d'ERC reclama que tant l'Estat com la Generalitat, dins el seu marc competencial, impulsin una regulació efectiva que eviti l'especulació amb els lloguers de temporada i d'habitacions, amb l'objectiu de garantir la protecció dels llogaters i assegurar que els preus es mantinguin sota control. 

CONSULTA LA MOCIÓ D'ERC SOBRE ELS LLOGUERS DE TEMPORADA I HABITACIONS

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.