Jordi Cañas: “El nacionalisme és una idea tòxica”
Ciutadans ha celebrat l'acte central de la campanya electoral a Sant Cugat aquest dijous, 14 de maig
Jordi Cañas, exdiputat de Ciutadans al Parlament de Catalunya, ha participat de l'acte central de campanya de la formació ha Sant Cugat. Ha estat aquest dijous, 14 de maig, a la Casa de Cultura, davant una quarantena de persones, quan Aldo Ciprian ha defensat la seva candidatura com alcaldable en les municipals del proper 24 de maig.
Després d'un breu repàs als quatre anys de govern municipal per part de Sergio Blázquez, coordinador de la formació (qui ha recordat que “al 2011 érem 30 afiliats i ara anem camí dels 75”), ha pres la paraula Jordi Cañas.
L'exdiputat ha destacat que “ahir i avui han passat coses que ens tornen a la realitat, que són els problemes que recorren estructuralment Catalunya”. En aquest sentit, ha fet referència a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que obliga a dues escoles més, una d'elles El Pinar de Sant Cugat, a impartir el 25% de les seves classes en castellà”.
Davant la reacció de la societat catalana de sortir al carrer per manifestar-se en contra d'aquesta sentència, Cañas ha afirmat que “a Catalunya no s'ha de regenerar res, s'ha de començar de nou perquè el nacionalisme és un perill; una malaltia política que acusa els pares i utilitza nens”.
Pel que fa a la segona notícia que ha canviat la situació, Cañas s'ha referit a la resolució de la Junta Electoral que obliga a retirar les estelades dels espais públics. “És una actitud pseudonazi i fascista, la de segrestar l'espai públic al més pur estil totalitari”, ha apuntat, recordant que “l'estelada é suna bandera de combat; la lluïa Terra Lliure i ara oneja a l'espai públic”.
“Un país normal”
“Un dels eslògans fantasmagòrics que s'inventen és el Volem un país normal”, ha afirmat Cañas, afegint que “jo també vull un país normal però això no és normal: hi ha professors que assenyalen als alumnes”. “Volen controlar i no se n'anamaguen, remarcant que els ajuntaments són l'eina per aconseguir el camí cap a la independència”.
Cañas ha defensat que “el nacionalisme és una idea tòxica” remarcant que “el debat a Catalunya és diferents al de la resta d'Espanya, perquè aquí s'han de defensar coses bàsiques”. En aquest sentit, ha fet referència a l'eslògan de la campanya d'Albert Rivera: “Il·lusió, somni i esperança” afegint que “a Catalunya també necessitem l'acció: canviar perquè ens estan segrestant la llibertat”.
Jordi Cañas ha encarat la recta final de la seva intervenció tot dient que “demanem un canvi, però no demanem ni permís ni perdó” tot dient que “defensem idees bones i tenim superioritat moral”. I ha llençat una advertència a CiU: “quan arribem al Govern, la festa s'haurà acabat; venim a canviar Catalunya, perquè volem que tot canvie per a que sigui diferents i millor”.
“Per coherència”
Aldo Ciprian, alcaldable per Ciutadans a Sant Cugat, ha apuntat que “hi ha coses que ens superen” fent referència als debats electorals i al “desconeixement que molts tenen dels candidats tenen de la ciutat”. A mode d'exemple ha desglossat els pressupostos municipals, dient que “es financen coses per duplicat, com el SOM que és el mateix que el SOC, i no li troba feina a ningú”.
“Estem aquí per canviar les coses, per coherència, perquè portem 9 anys amb el mateix projecte amb el que vam néixer”, ha afirmat, i ha conclòs la seva intervenció dient que “hem de ser exemple dels nostres ciutadans” dient que “tenim l'exemple de Jordi Cañas, que és l'únic que davant la més mínima sospita per un tema personal, ha deixat el seu seient al Parlament”.