L'oposició en bloc demana una comissió especial sobre la modificació del PGM
CUP-PC, Ciutadans, ERC-MES, ICV-EUiA, PSC i PP presentaran una moció per tal revisar d’ofici la modificació del PGM que va aprovar el govern municipal de CiU
"Davant dels dubtes" que ha generat entre l'oposició de Sant Cugat la modificació del PGM que va fer l'equip de govern de CiU el passat mandat, totes les formacions polítiques presentaran una moció al ple municipal de maig per tal de reclamar la creació d'una comissió especial informativa que serveixi per posar damunt la taula tota la documentació tècnica d'aquesta actuació urbanística.
CUP-PC, Ciutadans, ERC-MES, ICV-EUiA, PSC i PP van denunciar "greus irregularitats urbanístiques" en aquesta modificació, que l'equip de govern va tirar endavant amb l'objectiu de reduir l'impacte econòmic de les expropiacions de zones verdes. Tot i això, en la moció que presentaran ara, parlen de "dubtes" i qüestions que "no queden clares". Així, creuen que la comissió pot servir per esclarir els fets i per poder accedir a tota la documentació del cas.
El govern municipal de Sant Cugat, ara en mans de Convergència, va defensar la modificació i ja va anunciar la seva voluntat de crear una comissió especial per tal de poder donar a l'oposició tota la informació.
Suspensió
Segons l'oposició, la principal funció de la comissió haurà de ser dur a terme, a través dels serveis tècnics municipals, una revisió i avaluació dels convenis i actuacions urbanístiques descrites a la modificació del PGM i que engloben els àmbits dels torrents d’en Nonell i d’en Clavell de Valldoreix, el barri de Can Cabassa a Mira-sol, el turó de Can Mates, les finques de Can Busquets i Can Montmany i l’estació de Valldoreix.
Així, tots els partits volen una revisió d'ofici d'aquesta modificació que inclogui una suspensió d'algunes de les parts de la modificació urbanística.
Els dubtes
Com ja va denunciar l'oposició, els dubtes que els ha generat aquesta modificació se centren en diversos àmbits. En primer lloc, asseguren que es van comprar més terrenys dels que calia als propietaris de Can Busquets. També van afirmar que l'Ajuntament va perdonar unes costes urbanístiques als propietaris de Can Monmany. També van considerar que l'Ajuntament havia pagat més diners per les expropiacions per zones verdes de terrenys d'empreses i sense construir que els de propietaris particulars edificats.
A més, lamenten també que el conveni entre l'EMD de Valldoreix i l'Ajuntament de Sant Cugat pel qual el primer va cedir els terrenys de l'estació al segon suposa "una pèrdua econòmicament" per Valldoreix. Finalment, denuncien que la concentració d'habitatge públic previst a la modificació del PGM supera els límits marcats per llei.
L'equip de govern va negar totes les acusacions i va assegurar que aquesta modificació urbanística va suposar un estalvi milionari per la ciutat.