Roda de premsa d'ERC-MES per presentar propostes en matèria esportiva. FOTO: Ferran Mitjà

Política

Les prioritats d'ERC-MES en matèria esportiva per "fer créixer la riquesa de l'esport"

Els republicans han presentat els seus principals eixos en matèria esportiva de cara a les municipals

ERC-MES ha presentat les seves propostes en matèria esportiva de cara a les eleccions municipals del 26 de maig, i és que Mireia Ingla, alcaldable de la formació ha assegurat que "l'esport és una de les prioritats del projecte". "Volem un Govern que es posi al servei de les persones, i que es posi al servei de tot allò que fa Sant Cugat, al servei de totes les entitats i als clubs esportius", ha afegit. En aquest sentit, Ingla ha assenyalat que "una de les prioritats del programa serà impulsar l'esport femení", a més de felicitar l'equip femení del Club Patí Hoquei per l'ascens a l'OK Lliga. "Si l'esport femení té més suport i més eines podrà aconseguir més fites esportives i més visibilitat", ha sentenciat la candidata republicana.

Les 5 prioritats en matèria esportiva d'ERC-MES

Enric Òdena, número 13 de la formació per a les municipals ha estat l'encarregat de desgranar els 5 eixos que ERC-MES proposa en matèria esportiva: "L'esport serà una de les nostres prioritats", ha apuntat. "L'esport és salut, és cohesió social, és educació, és valors, és lleure i és projecció de la ciutat. Això és una riquesa que hem de mantenir, hem de cuidar i hem de fer créixer", ha explicat Òdena, abans de detallar les 5 propostes:

  • Manteniment dels equipaments: "Per culpa del mal manteniment s'han viscut situacions inversemblants, com el fet de posar en risc la celebració de partits d'OK Lliga perquè hi havia goteres al PAV II, s'ha vist pares netejant mentre els nens jugaven, etc. Per això volem elaborar un Pla de Manteniment, de regularització i manteniment dels equipaments", ha explicat Òdena.
  • Reforçar el caràcter municipal de l'OMET: "Volem donar-li una reorientació, reforçar les seves àrees i les seves col·laboracions, sobretot amb els clubs, les escoles, les AFES i les AMPES, que és el que vertebra el teixit associatiu de la ciutat. Cal donar un impuls perquè hi ha detalls que no han funcionat".
  • Creació d'una Oficina de l'Esport: "Molts clubs i entitats esportives s'aguanten gràcies al voluntariat de la gent, i necessiten ajuda, en la labor comercial, la labor de coordinació... I tot això ha d'estar integrat. Cal ajudar-los a donar aquest impuls, també en l'aspecte dels patrocinis, etc".
  • Catàleg dels equipaments i del seu ús: "Actualment hi ha equipaments que es fan servir per a dos o tres esports. De vegades hi ha canvis d'última hora que fa canviar la planificació de més de 8 o 9 equips d'un dia per l'altre. Hi ha una mancança de definir els equipaments que tenim i l'ús que se'ls dona."
  • Creació d'un Carnet d'Esport Adaptat: "Creiem que s'han fet algunes activitats, però no són suficients. Hem de fer un mapa, un catàleg, i fer les inversions adequades per reforçar la idea d'un esport per a tothom".

Crítiques a Sant Cugat Ciutat Europea de l'Esport

Ingla ha disparat contra la gestió que es va fer des del Govern del fet que Sant Cugat fos Ciutat Europea de l'Esport durant el 2018: "Ens sembla molt ser un referent, però després hem preguntat als clubs en què s'havien beneficiat d'això, i ens diuen que absolutament en res", ha entonat l'alcaldable, a més de dir: "Volem ser Ciutat Europea de l'Esport, però alhora també volem que els clubs i les entitats tinguin la resposta que es mereixen".