Marco Simarro serà el candidat de la CUP a les eleccions municipals de Sant Cugat
La CUP es presenta a les eleccions municipals de Sant Cugat amb l'aspiració de sumar més regidors i sense decidir si aposten per repetir un govern amb ERC i PSC
Marco Simarro, actual portaveu de la CUP a l'Ajuntament i tinent d'alcaldia de Drets Socials, serà el candidat a l'alcaldia de la formació anticapitalista a les eleccions municipals 2023 de Sant Cugat. La CUP ha presentat aquest dimarts els cinc primers noms de la llista electoral, amb la voluntat de mostrar una imatge d'equip i fugir de "personalismes clàssics". Així, Simarro estarà acompanyat per Oriol Sánchez (actual regidor de Joventut i Participació), Ariadna Sierra, Alba Johé i Francesc Colom.
"Tenim la convicció que cal seguir lluitant per un Sant Cugat per a tothom i que garanteixi els drets dels veïns i posi el bé comú per davant dels interessos privats", ha proclamat l'alcaldable cupaire. L'objectiu de la formació és augmentar la seva representació a l'Ajuntament, on ara tenen tres regidors. "Estem disposats a disputar l'alcaldia", ha emfatitzat Simarro, que ha defensat un projecte "transformador": "Aspirem a consolidar i seguir implantant polítiques socials transformadores que garanteixin els drets dels nostres veïns". Una lluita per fer front a "un municipi amb moltes desigualtats que expulsa molts veïns per la pressió econòmica".
Marco Simarro ha definit d'aquesta manera el projecte de la CUP: "L'esquerra que vol canviar les coses, l'esquerra feminista que no es conforma amb pedaços, una esquerra descomplexada que es nega a viure un present injust. Una esquerra que lluitarà fins al final per una vida que valgui la pena ser viscuda". "Una CUP forta és un instrument a favor de les classes populars i els col·lectius que pateixen les desigualtats de Sant Cugat", ha afegit.
Hi haurà un nou acord amb ERC i PSC?
La CUP va entrar al govern de Sant Cugat per primera vegada després de les eleccions del 2019, amb un pacte amb ERC i PSC. Un pacte que des de la CUP atribueixen a un moment "d'excepcionalitat" després de 32 anys de governs convergents. La incògnita és si el plantejament actual passa per repetir aquest acord en cas que sigui possible. Simarro ha reconegut que el més "desitjable" per poder aplicar polítiques transformadores és fer-ho des de dins del govern, però no tanquen la porta a treballar des de l'oposició. La decisió dependrà, en part, de si el partit aconsegueix augmentar representació.
Sobre el balanç de la tasca del govern tripartit, Simarro considera que la presència de la CUP ha permès impulsar polítiques més transformadores. Tot i això, ha assenyalat algunes mancances que, al seu parer, hi ha hagut: "Trobàvem a faltar una esquerra més desacomplexada al govern de la ciutat. Vam fer un pacte d'excepcionalitat, era important trencar amb 32 anys consecutius de model de ciutat convergent, que va configurar una ciutat que expulsa. Hauríem pogut anar més a l'esquerra en aquest govern, són qüestions que estem valorant internament i que influiran en els escenaris després de les eleccions".
Per primera vegada al govern de Sant Cugat
La CUP es va presentar per primera vegada a les eleccions municipals de Sant Cugat el 2007, on va rebre 895 i no va obtenir representació. El 2011 va entrar per primera vegada a l'Ajuntament, sent la cinquena força política amb 2 regidors i un 7,75% dels vots. El 2015 van obtenir el seu millor resultat, sent el segon partit més votat (15,2% i 5.561 vots) i obtenint quatre regidors. El 2019 van ser cinquena força (4.871 vots, 11,04%) amb tres regidors. Per primera vegada van entrar a formar part del govern santcugatenc, després d'un acord amb ERC i PSC.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.