La Desplaça Jove per la Festa Major de Sant Cugat. FOTO: Bernat Millet

Política

Nova línia de subvencions a projectes i activitats destinats al jovent a Sant Cugat

Els projectes i activitats han d'estar destinats a un públic de ciutadans d'entre 12 a 29 anys que estaran englobats en 7 àrees temàtiques

El ple de l'Ajuntament ha aprovat les bases d'una nova línia de subvencions destinades a activitats i projectes per a la població jove de Sant Cugat. Segons ha explicat la regidora de Joventut, Esther Madrona (ERC Sant Cugat), aquestes bases permetran que el mes que ve es faci pública la convocatòria que, com a novetat aquest 2024, se separa de les subvencions d'àmbit cultural i cobra, d'aquesta manera entitat pròpia. Tots els grups polítics han votat a favor d'aquesta proposta del govern, excepte el PP, que s'ha abstingut, i Vox, que ha votat en conta.

Els projectes, activitats o iniciatives subvencionables, segons les bases aprovades, han d'estar destinats a un públic de ciutadans d'entre 12 a 29 anys per bé que no és necessari que els impulsors siguin persones o entitats d'aquest grup d'edat.

Segons ha enumerat Madrona al ple, les subvencions aniran adreçades a set àmbits temàtics:

  1. Educació en el lleure educatiu
  2. Pensament crític
  3. Projectes artístics gràfics i visuals
  4. Lletres i literatura
  5. Iniciatives de per als barris
  6. Música arts escèniques i audiovisuals
  7. Suport a entitats juvenils d'àmbit local


Els criteris per atorgar les futures ajudes tindran en compte tant la vinculació amb territori com aspectes específics en benefici del col·lectiu jove al qual van dirigides. Les quantitats econòmiques encara no s'han especificat perquè el text, aprovat aquest 21 d'octubre, fa referència a les bases generals. Les xifres quedaran definides en el moment en què es faci pública la convocatòria com a tal.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.