Moment del torn de participació ciutadana. FOTO: TOT Sant Cugat

Política

Òmnium, voreres i adhesió de Bellaterra, al torn de participació ciutadana del ple

Diferents intervencions s'han succeït a l'audiència pública del ple municipal del mes de març a Sant Cugat

El torn de participació ciutadana del ple municipal del mes de març a Sant Cugat del Vallès ha comptat amb nombroses intervencions dels veïns i veïnes de la ciutat durant la seva celebració aquest dilluns, dia 18.
El primer a intervenir ha estat Lluís Bonet, president d'Òmnium, qui ha demanat al portaveu del PP, Àlvaro Benejam, explicacions per l'article publicat recentment en premsa on titllava les subvencions a Òmnium Cultural com a "impost revolucionari", fent un repàs a l'activitat de l'entitat, vinculada a la cultura i la llengua, principalment. Benejam ha respost apel·lant a la seva llibertat d'expressió per manifestar les seves creences, tot i explicar que "si s'equipara impost revolucionari a terrorisme, no és això", afegint, però que no solament fan activitat cultural, sinó política, "fet que fa que perdi el sentit la subvenció".

L'adhesió de Bellaterra a Sant Cugat ha centrat la següent intervenció per part de Josep Arcas, qui ha demanat el posicionament de l'Ajuntament de Sant Cugat al respecte. L'alcaldessa, Carmela Fortuny, ha explicat que "s'ha d'escoltar la ciutadania" i que el consistori s'ha interessat pels passos a seguir si la proposta es consolida, apuntant, però, que primer s'ha d'aprovar per ple municipal a Cerdanyola.

Per la seva banda, TV Sant Cugat ha fet lectura d'un text consensuat amb els treballadors del mitjà en contra de les clàusules del concurs publicitari municipal, lamentant que l'Ajuntament "vol destinar aquest gran paquet per als pròxims quatre anys a un únic mitjà de premsa", lamentant que no es divideixi el paquet en lots, i les clàusules excloents del concurs. En aquest sentit, han demanat "fomentar la lliure concurrència i competència", apuntant per "un concurs transparent, competitiu i honest, i realment obert a tots els mitjans de Sant Cugat". La resposta l'ha donat l'alcaldessa, remarcant que "l'Ajuntament no pot actuar de manera arbitrària", mostrant la seva confiança amb l'equip tècnic que l'ha elaborat, emplaçant-los a una reunió amb la secretaria municipal per aclarir els dubtes.

De carrers n'ha parlat el Sr. Ramos, demanant que s'arregli el carrer de l'abat Marcet. "És impresentable com tenim el carrer", ha dit, lamentant que no es faci cap mena d'intervenció, i que els equips tècnics municipals no hi vagin. La tinent d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, li ha donat la resposta apuntant que té raó, però destacant que "no arribem a tot", tot i que "es van fent les actuacions". En aquest sentit, els ha emplaçat a una reunió per veure les afectacions.

I més intervencions encara. Mari Ángels Quadras ha parlat dels Consells de barri, i de la necessitat d'establir i respectar qui té dret a vot en aquests. Eduardo Ruiz ha plantejat la necessitat d'arreglar els carrers de Can Barata, i que s'instal·li la fibra telefònica. En el mateix sentit s'ha expressat un altre veí de la zona.

De pals de telefonia també n'ha parlat Joan Josep Carmona, com a veí de l'Eixample esquerre. En la seva intervenció ha demanat si és cert que els pals nous de telefonia contenen matèria cancerígena. Un fet que Joan Puigdomènec, regidor de Medi Ambient, no ha negat, alhora que ha explicat que s'està treballant per solucionar-ho.

Finalment, el Sr. Jurado ha reclamat mesures per garantir la seguretat viària al carrer Pollancres de la Floresta, i la Sra. Palacios ha demanat que s'agilitin els tràmits per garantir el descans a la plaça on viu.