Els treballs per a trasplantar els arbres de la Mirada ja havien començat FOTO: Cristina Cabasés

Política

El PSC defensa el Bosc de Volpelleres com la "ubicació idònia" per La Mirada

El PSC assegura que el Bosc de Volpelleres és l'opció "més viable, sensata, ràpida i positiva"

El PSC considera que el Bosc de Volpelleres és la "ubicació idònia" per construir La Mirada i demana no descartar aquesta alternativa. Per això, carrega contra la decisió del govern de descartar la ubicació del bosc i iniciar els tràmits urbanístics a la Guinardera. Els socialistes es mostren especialment crítics amb Junts: "Han amagat informació a l'AFA, a l'escola i a l'oposició, fent molt difícil que hi hagi confiança cap a aquest executiu".

Més info: Sant Cugat iniciarà els tràmits per construir l'Escola La Mirada a la Guinardera

"No ens oposem a obrir alternatives, sempre que mantinguem viva la més viable, sensata, ràpida i positiva per la ciutat i la comunitat educativa, que és el Parc Urbà. Tot està a punt perquè aquest sigui l'espai on acollir l'escola", assegura el PSC, que afegeix que "aviat" hi haurà una sentència sobre el conflicte judicial entre l'Ajuntament i les entitats ecologistes. Cal recordar que hi ha dos contenciosos en marxa iniciats per grups ecologistes per evitar la construcció de l'escola al bosc, un sobre el planejament i un sobre el projecte. 

Els socialistes també denuncien que el govern municipal porti d'urgència al ple municipal de juny el canvi de planejament de la Guinardera: "És un despropòsit, que impossibilita que l'AFA i l'oposició tinguem la informació corresponent en el temps i la forma adequada". "La demagògia, la falta de transparència i els interessos partidistes o electoralistes mai poden passar per sobre de l’interès públic", etziba el PSC en un comunicat. Per això, demanen retirar aquest punt del pròxim ple i no tancar la possibilitat de construir el centre al bosc. 

Més info: L’AFA de La Mirada s’oposa a la construcció de l’escola a la Guinardera

El PSC enumera les "raons" que considera que hi ha davant l'aposta de l'alcalde per construir l'escola a la Guinardera: "Des del temor a enfrontar-se amb uns ecologistes que mai han protestat per les autèntiques destrosses mediambientals que s'han fet a la ciutat fins a la negativa a aportar diners municipals. Finalment, la raó principal és una i clara: els espais públics no els importen, ja que no creuen en el que és públic".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.