Diana Riba, en un acte amb militants d'ERC per explicar la candidatura de Militància Decidim que encapçala Oriol Junqueras per liderar ERC. FOTO: TOT Sant Cugat

Política

Riba desmenteix que Junqueras hagi demanat mantenir alts càrrecs al Govern

L'eurodiputada santcugatenca ha estat al municipi per explicar als militants d'ERC la candidatura de Militància Decidim de la qual ella en forma part

La santcugatenca i eurodiputada Diana Riba ha desmentit que Oriol Junqueras hagi demanat al president de Catalunya, Salvador Illa, mantenir alts càrrecs al Govern pròxims a ell. "No hi ha hagut cap reunió amb Salvador Illa i aquestes filtracions no ajuden a la política ni als grans treballadors que tenim en les institucions i que poden tenir el carnet polític que vulgui", ha emfatitzat. I és que Diana Riba ha estat present a Sant Cugat per explicar als militants la candidatura de Militància Decidim, del qual ella en forma part i que està encapçalada per Oriol Junqueras, al pròxim congrés nacional d'ERC en el qual s'escollirà el nou líder del partit independentista.

Riba, així, ha assenyalat que el partit polític necessita una renovació per poder entomar el futur de la formació: "Hem de tornar a incidir en polítiques que ens afecten a tots com l'habitatge o la desigualtat social i econòmica que hi ha entre els ciutadans. I ho hem de fer amb noves eines que ens ajudin a connectar de nou amb la ciutadania". La candidatura està encapçalada per Oriol Junqueras, mentre que Elisenda Alemany assumirà el càrrec de secretària general. "Per liderar el partit ha d'haver-hi un múscul polític gran i ells representen aquesta força", ha afegit. Per la seva banda, Diana Riba assumirà la presidència adjunta. Aquesta candidatura també compta amb el suport dels santcugatencs Raül Romeva, Ares Tubau i l'exalcaldessa Mireia Ingla.

Finalment, la santcugatenca ha explicat la necessitat de recuperar la il·lusió i mobilització per tornar a lluitar per la independència: "S'ha acabat un període en el Parlament Europeu en el qual hem aconseguit l'acord de claredat europeu per poder tenir dret al referèndum i a l'autodeterminació. Les fronteres es mouen i no hi ha millor eina democràtica que un referèndum. Així que hem de seguir lluitant amb aquest objectiu i amb la intenció de recuperar la il·lusió i la mobilització".
 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.