Sant Cugat es vol sumar a la Xarxa de Municipis per l'Economia Social i Solidària
Sant Cugat vol potenciar un model de consum basat en la justícia social i la sostenibilitat
L'Ajuntament de Sant Cugat vol formar part de la Xarxa de Municipis per l'Economia Social i Solidària amb l'objectiu de potenciar aquesta economia i fomentar un model de consum basat en la justícia social i la sostenibilitat. El Ple Municipal ha aprovat sol·licitar oficialment l'adhesió a aquesta entitat catalana amb els vots a favor del govern de Junts i ERC, PSC, CUP i En Comú Podem. El PP s'ha abstingut i Vox ha votat en contra.
"Hem de reforçar aquesta alternativa de consum que promou l'economia social i solidària", ha destacat el tinent d'alcaldia de Comerç, Bernat Picornell, que ha emfatitzat que es tracta d'un sector "amb molta potencialitat": "Cal dotar-li de la importància que li pertoca". La integració en aquesta xarxa ha de servir per compartir experiències i idees amb altres municipis i poder accedir a recursos compartits per potenciar les empreses i cooperatives santcugatenques.
S'entén per Economia Social i Solidària el teixit d’empreses cooperatives i entitats que intenten construir una economia lligada a la comunitat, al benestar de les persones, la gestió democràtica i la sostenibilitat. La quota anual que haurà de pagar l'Ajuntament de Sant Cugat a la Xarxa de Municipis serà de 1.250 euros.
Els objectius de la Xarxa de Municipis per l'Economia Social i Solidària
L'Ajuntament de Sant Cugat té per objectiu potenciar l'economia social i solidària. Entre altres, vol sensibilitzar l’empresa i la ciutadania sobre el potencial impacte positiu del sector, generar projectes transformadors i impulsar la creació de noves organitzacions.
Les finalitats de la Xarxa són:
- Ajudar els ajuntaments a desenvolupar polítiques d’economia social i solidària i a promocionar i enfortir el sector.
- Incidir en les polítiques públiques d’economia social i solidària.
- Relacionar-se amb els actors i les xarxes referencials a escala nacional i internacional de l’economia social i solidària.
- Fomentar i generar aliances territorials.
- Divulgar les experiències d’economia social i solidària fetes en els municipis.
- Fixar objectius i estratègies compartides en matèria d’economia social i solidària.
- Generar recursos i serveis.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.