L'Ajuntament vol fer visible la marca de Sant Cugat al món FOTO: Artur Ribera

Política

Sant Cugat impulsa un pla d'internacionalització per vendre's al món

L'oposició ha criticat la falta de diàleg del govern en l'elaboració del pla

L'Ajuntament de Sant Cugat impulsarà un pla d'internacionalització per vendre la marca 'Sant Cugat' al món. La proposta s'ha aprovat en ple municipal d'aquest 18 de desembre amb els vots a favor del PDeCAT-Demòcrates i PSC, l'abstenció d'ERC-MES, ICV-EUiA i PP i el rebuig de CUP-PC i C's.

"Innovadors i inversors del món, aquí teniu un lloc que us acollirà amb els braços oberts, la vostra ciutat és Sant Cugat", va destacar el tinent d'alcalde d'Economia, Damià Calvet, durant la presentació del pla, que té un pressupost inicial de 22.000. "El nostre món és el món", va insistir.

L'objectiu és potenciar la internacionalització de la ciutat per afavorir el dinamisme econòmic i generar ocupació; al mateix temps que s'atrau el talent i la inversió. "Volem potenciar la visibilitat de la ciutat i capitalitzar l'excel·lència", emfatitza Damià Calvet, que insisteix en la idea que Sant Cugat continui sent "una ciutat capdavantera".

Així mateix, el pla d'internacionalització també busca potenciar el turisme internacional i de proximitat, amb el Monestir de Sant Cugat com a principal reclam. L'acció internacional, explica l'Ajuntament, es farà amb la sostenibilitat com una de les premises.

Entre les accions previstes, ha explicat la tinenta d'alcalde Carmela Fortuny durant el ple municipal hi ha la creació d'un espai web específica, un butlletí periòdic per la comunitat internacional de Sant Cugat, una xarxa d'ambaixadors amb santcugatencs de diferents orígens i una mesa per la internacionalització amb agents socials i econòmics de la ciutat.

Crítiques de l'oposició

La CUP-PC s'ha mostrat crítica amb la necessitat de disposar d'un pla d'internacionalització i ha recordat els "efectes col·laterals com la gentrificació i l'el·litisme de la ciutat". "Sant Cugat no hauria de ser una marca que es vengui", ha insistit la portaveu Núria Gibert.

Ciutadans ha demanat "actualitzar" les dades del pla a la situació actual i tenir en compte aspectes com "la dependència amb la marca de Barcelona" Aldo Ciprián també ha reclamat no incorporar aspectes que depenen d'altres administracions com la B-30 o el Sincrotró Alba.

 

Èric Gómez (ERC-MES) ha lamentat el poc diàleg de govern amb els grups de l'oposició per elaborar el pla i ha insistit que "el procés de participació ciutadana és millorable". Tot i això, ha assegurat que comparteixen la idea que "Sant Cugat és una ciutat amb molta potencialitat, també en l'àmbit internacional, i es pot aprofitar"

ICV-EUiA ha criticat el pla per ser "difús, sense un objectiu definit i sense comptar amb dotació econòmica". "Estem cansats d'estudiar i aprovar plans que acaben en un calaix, com poden ser el pla de mobilitat, de cultura, d'equipaments, de turisme...", ha emfatitzat Roser Casamitjana.

 

Els grups de l'oposició en bloc han retret al govern municipal la falta de participació en l'elaboració del pla d'internacionalització i han mostrat el seu "desconcert". Carmela Fortuny ha assegurat que se n'ha parlat en el Consell de Ciutat i altres òrgans i que és un document flexible que permetrà incorporacions. "És un document prou important perquè sigui flexible. Els convido perquè el pla pugui tenir aportacions de manera continuada", ha insistit Fortuny.