La piscina de la Floresta. FOTO: Arxiu

Política

Sant Cugat prohibeix compartir abonaments de les piscines per "dissuadir" gent de fora

El govern municipal assegura que l'objectiu és millorar la convivència a les piscines municipals de Sant Cugat

L'Ajuntament de Sant Cugat ha convertit tots els abonaments a les piscines municipals de La Floresta i el Parc Central en abonaments individuals. D'aquesta manera, cada abonament només podrà ser utilitzat per la mateixa persona i no es podrà compartir amb altres usuaris. La regidora d'Esports, Núria Escamilla (Junts), ha reconegut durant el ple municipal del 17 de juny que l'objectiu és "dissuadir" a gent d'altres municipis a venir a les piscines públiques de Sant Cugat amb la voluntat de millorar la "convivència". Unes afirmacions que no han agradat gens a part de l'oposició. 

Més info: Ja hi ha data per l'obertura de les piscines municipals de Sant Cugat

Segons ha detallat el govern municipal (Junts i ERC), la proposta ha sorgit de la concessionària per "mirar que les coses rutllin millor" en aspectes relacionats amb la "convivència". Segons Escamilla, el fet de no permetre els abonaments col·lectius, desincentivarà l'arribada de persones d'altres municipis, mentre que assegura que les famílies santcugatenques no es veuran perjudicades.

Crítiques de l'oposició

L'oposició d'esquerres s'ha mostrat molt crítica amb les afirmacions del govern santcugatenc. "Els de Sant Cugat som millors que els de fora? Anem amb compte", va etzibar contundentment la regidora Pilar Gorina (PSC). Aina Balada (En Comú Podem) va denunciar que es vinculin problemes de convivència "amb gent que ve de fora de la ciutat": "Com se soluciona la problemàtica passant d'un abonament col·lectiu a particular? No entenem la justificació que s'ha donat per aconseguir una convivència millor".

Des de la CUP, Marco Simarro va destacar que el canvi és com "passar de la T-10 a la T-Casual o T-Usual", que també impedeixen el fet de compartir l'abonament: "Pot desincentivar l'ús més col·lectiu i entra en contradicció amb incentivar aquests espais com a refugis climàtics".

El debat va acabar amb l'alcalde, Josep Maria Vallès, assegurant que no s'havia vinculat gent de fora de Sant Cugat amb incivisme. 

Els preus a les piscines municipals

Aquest debat va sorgir durant el ple municipal del 17 de juny, quan es van aprovar els preus per aquesta temporada d'estiu a les piscines municipals, que obriran el 21 de juny. L'Ajuntament de Sant Cugat manté les mateixes tarifes:

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.