L'AP7 és una de les vies més concorregudes de Sant Cugat FOTO: Arxiu Tot Sant Cugat

Política

Satisfacció a Mira-sol per les gestions per acabar amb els sorolls de l'AP7

Els passos per acabar amb la torre d'alta tensió també tranquil·litzen els veïns al Consell de Barri

Els veïns de Can Cabassa i Mas Gener s'han mostrat satisfets en veure que s'està treballant per posar fi als problemes de soroll que causa l'AP7 al seu pas per Mira-sol, i els problemes que genera la torre d'alta tensió al barri. Així s'ha manifestat durant la sessió del Consell de Barri de Mira-sol celebrada aquest dimecres, 14 de desembre.

Dos punts que s'han afegit a última hora a l'ordre del dia, però que han centrat el debat durant el Consell. Pel que fa als sorolls de l'AP7, ERC-MES ha explicat en primer lloc com la Comissió de Foment del Congrés dels Diputats ha aprovat la proposició no de llei presentada per ERC per solucionar definitivament el soroll que provoca aquesta via al seu pas per Mas Gener.

Per part de l'equip de govern, Carmela Fortuny, presidenta del Consell de Barri, ha explicat quins són els passos que s'estan seguint per posar fi a aquesta problemàtica. D'aquesta manera, s'ha explicat que s'han portat a terme diferents mesures de l'impacte acústic als habitatges afectats del carrer de Guadalajara i Folch i Torres, així com l'aixecament topogràfic de la pantalla actual entre els mesos d'octubre i desembre.

Actualment, han afirmat, l'enginyeria acústica està treballant en la simulació i la proposta de mesures correctores per reduir el soroll que provoca la infraestructura. L'objectiu és "saber quin tipus de mesures s'han de prendre per evitar les molèsties ocasionades", ha explicat Fortuny.

Un estudi que, ha anunciat, al gener estarà finalitzat i s'explicarà al grup de treball. Un estudi que, com ha recordat Fortuny, "seria competència de Fomento, però que estem fent per agilitar el procés".

L'explicació ha rebut l'ovació del públic que assistia al Consell de Barri.

La torre d'alta tensió

Un altre dels punts seguits amb interès pels assistents ha estat la possibilitat d'eliminar l'única torre d'alta tensió present al barri, al carrer de Guadalajara. Per part de l'Ajuntament s'ha explicat que durant els mesos d'octubre i novembre s'han mantingut reunions amb l'Institut Català d'Energia, l'Ajuntament de Rubí, Endesa i el Ministeri de Foment, parts implicades en el conflicte.

D'aquestes reunions, s'ha especificat que l'Institut Català d'Energia "veu possible el soterrament, però que no hi ha previst pressupost per fer-ho"; l'Ajuntament de Rubí es mostra "interessat en soterrar"; Endesa "estudiarà si és possible el soterrament parcial" (un estudi que ha d'estar finalitzat al mes de gener), i Fomento "sols hi veu el problema econòmic".

Amb aquestes conclusions, l'Ajuntament ha anunciat que es redactarà un avantprojecte del soterrament, un cop es disposi de l'estudi d'Endesa, incloent-hi la valoració prèvia del cost total, i que s'encarregarà a Endesa el projecte executiu per part dels ajuntaments de Sant Cugat i Rubí.

Veïns afectats s'han mostrat visiblement emocionats en veure com es prenen mesures. "Veure que se'ns escolta i que es fan coses per arreglar aquest problema és molt important per a nosaltres", han dit.

Amb tot, s'ha demanat "unitat" i "feina conjunta" per solucionar un problema "històric" al barri".

Altres temes tractats

Durant el Consell de Barri s'han abordat altres temes com la seguretat al barri, demanant les xifres reals de robatoris, així com el conflicte existent al voltant del Complex esportiu del barri i la part de terreny que contempla treure a l'Escola Collserola.

També s'han explicat els processos de l'Hort Comunitari del barri, el funcionament de la Coordinadora sociocultural, o la composició i objectius del Consell editorial de la nova revista del Consell. També s'han explicat els resultats del procés del pressupost participatiu de Sant Cugat, i la proposta de crear una zona per gossos a Can Mates.

Temes que el TOT desenvoluparà pròximament.