El ple municipal. FOTO: Bernat Millet

Política

Segueix en directe el ple municipal de setembre

Es tractaran temes com el tancament de la comissaria de la Policia Nacional, les places de les escoles bressol i la creació de zones de 'petó i adeu' als centres educatius

L'activitat política torna al ple de l'Ajuntament de Sant Cugat aquest dilluns, 16 de setembre. El curs polític dona el tret de sortida amb el ple municipal, i es pot seguir en directe al canal de YouTube de l'Ajuntament. 

Entre els temes destacats hi ha el tancament de la comissaria de la Policia Nacional de Sant Cugat. El Partit Popular presenta una moció en què demana un nou local per al cos policial amb la màxima rapidesa per poder reobrir el servei, ja que des del 30 d'agost els santcugatencs han de fer-se el DNI i el passaport en altres poblacions. La CUP també demana una nova oficina, però sense agents de la Policia Nacional i on es parli en català. 

En qüestions de seguretat, Vox presenta una moció per millorar les condicions de treball de la Policia Local de Sant Cugat i de suport a la creació de patrulles veïnals per fer tasques de vigilància als carrers.

Un petó i adeu

Tots els partits de l'Ajuntament de Sant Cugat s'han posat d'acord en la creació de zones de petó i adeu als centres educatius. Es tracta d'espais senyalitzats perquè les famílies que vagin en cotxe a les escoles, puguin deixar els seus fills sense interferir en la mobilitat ni ocupar espais de vianants. Es tracta d'una proposta sorgida del PP.

Escoles bressol, plaques fotovoltaiques i Lluís Companys

En Comú Podem posarà el focus en les escoles bressol municipals de Sant Cugat i demanarà una millora urgent dels equipaments. Entre altres, reclama la recuperació immediata de les 30 places perdudes a la Mimosa i al Gargot per l'incompliment de la normativa de la infraestructura.

A més, Junts, CUP i En Comú Podem s'uniran a Esquerra per reclamar la reparació i la memòria del president Lluís Companys i exigir el perdó públic de l'Estat espanyol per la seva execució.  

En total, al ple es defensaran nou mocions, a més de la institucional. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.