Trencament definitiu del pacte de govern entre el PSC i PDeCAT
La situació de país ha estat determinant per arribar al trencament "de mutu acord"
El pacte de govern entre el PDeCAT i el PSC, en suspens des del mes de novembre, s'ha trencat definitivament. Així ho ha anunciat el portaveu municipal del PSC, Pere Soler, aquest dijous, 12 d'abril. Una decisió presa "de mutu acord", ha destacat Soler, "davant la no millora del clima polític, que no ha evolucionat per a millor per a la ciutadania i, entenem per a l'estabilitat dels governs". Un trencament "definitiu fins a finals de mandat", ha destacat, apuntant que "el futur ningú el sap, però, en tot cas, estaríem parlant d'un altre acord".
Amb les seves paraules, Soler ha deixat clar que "no té res a veure amb les dinàmiques locals", i que el trencament es produeix "fruit de les dinàmiques de país i les dinàmiques de l'estat". "Amb aquesta ruptura la ciutat hi perd. No és un trencament, lògicament, per desavinences personals; ens hem trobat molt còmodes amb l'equip de govern. Tampoc hi ha un trencament perquè el pacte no funcionés, hi havia molt bona sinergia de treball; mai hi ha hagut cap tensió. Aquest pacte funcionava", ha remarcat.
Com ha recordat el portaveu socialista, "vam arribar a aquest acord de govern per donar estabilitat a la ciutat, perquè enteníem que en els moments convulsos que estàvem vivint al nostre país els municipis, la nostra ciutat, s'hauria de seguir governant al dia a dia. Vàrem entendre que amb aquest pas endavant, donant aquesta força política més gran al si del consistori facilitàvem que no s'aturessin determinats projectes de la ciutat".
En aquest sentit, ha destacat que "al contrari de l'oposició, nosaltres hem considerat sempre que aquest pacte va ser beneficiós per la ciutat, que és beneficiós per la ciutat i que seguirà sent beneficiós per la ciutat. Perquè vam engegar un seguit de projectes, i això queda. La feina queda".
"En aquest moment, el govern municipal queda més dèbil del que estava abans de la sortida del PSC", ha lamentat, apuntant que "el PSC passa a l'oposició fins al final del mandat com a grup municipal autònom i amb criteri propi amb una actitud positiva i propositiva com sempre ha estat", remarcant que "no formarem part de cap front comú per anar en contra de, sinó per anar a favor de, sobretot dels ciutadans i ciutadanes".
Pel que fa a la situació de país, Soler ha remarcat que "en cap moment hem volgut renunciar als nostres principis, ni ideològics ni de concepció", apuntant que "sempre hem tingut una proposta de concòrdia, de diàleg, i sempre amb l'entesa de la reconciliació, la recuperació i les reformes que hem anat proposant".
D'aquesta manera, ha recordat la seva oposició a l'article 155, tot i apuntar que la seva activació "va venir per la provocació del govern aleshores del president Puigdemont". També ha recordat que "vam titllar de desproporcionades les mesures cautelars i l'acció de la policia l'1-O, i continuem dient que les mesures dictades pel jutge Llarena són desproporcionades", remarcant que "creiem que aquestes persones haurien d'estar en llibertat per poder afrontar amb tranquil·litat els processos judicials, perquè sí que creiem que hi ha hagut vulneració de la llei".
Igualment, ha considerat una "bestiesa" l'acusació de terrorisme i rebel·lió als membres del CDR, tot i considerar que algunes de les seves accions "han estat violentes i han volgut posar en escac i mat la nostra societat a més de col·lapsar el país en determinats moments, sent gent que no representaven la majoria del nostre país".
"Són costos que hem de tenir els partits polítics, conscients que estem pagant aquest preu per no haver-nos mogut del que nosaltres pensem. Se'ns pot titllar de moltes coses, però no d'incoherents", ha defensat, lamentant les increpacions i atacs rebuts pel partit.