Fotodenúncia que va enviar una lectora al TOT Sant Cugat sobre aparcaments irregulars a la Biblioteca de Mira-sol. FOTO: Cristina F.

Actualitat

Queixes al Consell de Barri de Mira-sol per la falta d'aparcament

Els veïns de Mira-sol presents al Consell de Barri han estat informats dels diferents projectes que l'Ajuntament està engegant al districte

La falta d'aparcament és una de les principals preocupacions que han expressat veïns de Mira-sol durant el Consell de Barri celebrat aquest dilluns i que ha aplegat una trentena de persones. Alguns dels assistents s'han queixat de la dificultat de trobar aparcament a la zona propera a l'Hospital General, l'estació dels Ferrocarrils i la Universitat Internacional de Catalunya.

Des del consistori, el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Pere Casajoana, ha explicat que l'Ajuntament ha de treballar en "mesures que permetin aparcar gratuïtament als veïns i que la gent de fora tingui opcions de pàrquing de pagament". Casajoana ha assegurat que per ara no hi ha cap previsió per instal·lar zona blava ni verda en aquella zona de Mira-sol.

En conclusió, Casajoana ha considerat que els veïns han de poder aparcar gratuïtament al costat de casa mentre que els visitants dels equipaments de la zona han de ser absorbits pels aparcaments que tinguin aquestes.

Projectes de barri
El Consell de Barri celebrat aquest dilluns ha servit perquè els veïns de Mira-sol coneguessin de prop alguns dels projectes que l'Ajuntament està impulsant al districte. En primer lloc, Pere Casajoana ha parlat del Pla de Millora Urbana de Can Cabassa, que consisteix principalment en la construcció d'habitatge protegit i privat.

El responsable d'Urbanisme també s'ha referit al canvi urbanístic que s'està tirant endavant amb l'objectiu de facilitar la instal·lació d'equipaments esportius a Mira-sol en una parcel·la de 9.000 metres quadrats. En aquest sentit, ha destacat que les prioritats del consistori són una piscina i un pavelló amb pista de futbol i de bàsquet.

Finalment, Xavier Fornells, director d'Àmbit de Gestió de Serveis a les Persones, ha recordat als veïns la creació de la Coordinadora sociocultural de Mira-sol, un nou òrgan que tindrà poder decisori en les activitats que es realitzin al barri. L'objectiu és "canviar el model consultiu per una participació decisòria", ha detallat Fornells. A hores d'ara, ja hi ha pensades dues comissions que aportaran propostes sobre activitats i usos dels espais del Casal de Mira-sol.

Problemes de voreres
Una altra de les queixes en què han coincidit alguns dels veïns de Mira-sol és l'aixecament de voreres per arrels dels arbres. El president del Consell de Barri, Francesc Carol, ha reconegut que "és un problema estès a tot Sant Cugat" i que s'ha de buscar l'equilibri entre l'arbre i els problemes que comporta. Carol ha explicat que estan treballant per substituir els arbres que puguin comportar perill per altres espècies que facin les arrels cap a sota.

Els senglars també han aparegut en el Consell de Barri i el seu president ha parlat d'"una problemàtica molt gran": "És una plaga". Carol ha assegurat que estan treballant conjuntament les àrees de Seguretat i Medi Ambient de l'Ajuntament per fer-hi front, però que també cal la col·laboració d'altres municipis del Parc de Collserola.

Lliure disposició
El Consell de Barri de Mira-sol ha servit per aprovar en què es destinaran els diners de lliure disposició dels que disposava el barri el 2014. Entre d'altres, s'instal·larà una tanca a la riera situada als Jardins de Miquel Martí i Pol (4.900 euros), es condicionarà el camí d'accés a l'estació de FGC per darrere el tanatori (5.600 euros) o la plantació de gespa a les zones on hi havia les torres d'alta tensió (18.000 euros).