ADN Institut ofereix tests genètics per fer a casa. FOTO: Cedida

Salut

Els tests genètics, cabdals per a prevenir malalties

Sota el nom d’AboutMe, ADN Institut ha creat 7 tests genètics que es poden enviar directament a casa

La genètica és una disciplina molt jove (darrers anys del segle XIX i principis del XX), però en els últims anys ha crescut molt. Tant que els avanços en el camp de la genètica i la medicina personalitzada han obert la porta a una nova era de prevenció de malalties. En aquesta nova època els tests genètics són cabdals.

Per què són útils els tests genètics?

L’objectiu dels tests genètics és prendre accions personalitzades per tal de prevenir l’aparició de patologies o riscos pels quals una persona mostra una predisposició important. Per exemple, una de cada 200 persones és portadora d’una variant genètica que augmenta el risc de càncer hereditari. És molt important per a aquestes persones conèixer aquest risc de manera precoç per poder realitzar un seguiment mèdic diferent i adaptat. A més, és clau determinar si la nostra genètica ens predetermina per a patir intoleràncies, migranyes o problemes renals, per poder modificar la nostra dieta i minimitzar o eliminar aquests riscos.

Aquest tipus de proves genètiques ja són molt populars en altres països, com ara els Estats Units, on el mercat va assolir un volum de negoci de 4.000 milions de dòlars l’any 2020, amb una taxa de creixement estimada del 13% fins al 2027.

AboutMe, els tests a casa d'ADN Institut. FOTO: Cedida

Els tests genètics a casa d’ADN Institut

L’empresa catalana ADN Institut ha atès més de 16.000 pacients al seu centre sanitari situat a Sant Cugat del Vallès i ara està compromesa en fer més accessibles les anàlisis genètiques i mèdiques, i per això aposta per kits que permeten als pacients recollir les mostres al seu propi domicili.

 Sota el nom d’AboutMe, el laboratori santcugatenc ha creat 7 tests genètics i se n’espera el llançament d’altres a finals d’any.

Aquests tests se centren en les àrees de la nutrigenètica, la prevenció del càncer hereditari, la farmacogenètica, els orígens ancestrals i l’envelliment. A més d’un estudi concret i personalitzat que analitza tot l’exoma humà.

Més info: ADN INSTITUT