Sant Cugat posa en marxa un pla per llogar habitatges en règim de masoveria
La mesura pretén millorar el parc immobiliari de la ciutat i fer accessible l'habitatge a tothom, ja que els llogaters només pagaran les despeses de la rehabilitació
Grangé ha dit que cada cas serà diferent i que tindrà unes clàusules determinades, en funció de l'estat de la casa i les possibilitats del propietari i el llogater. El titular d'Habitatge ha indicat que espera que la mesura posi al mercat tant pisos com cases, sobretot del centre de la ciutat, de la Floresta i de les Planes i que siguin els joves els que majoritàriament s'interessin per aquesta via d'accedir a un habitatge, ja sigui per ideologia o per necessitat.
La idea és que una vegada finalitzi el contracte, que s'establirà en un mínim de cinc anys i que es podrà prorrogar, l'habitatge "es torni en millors condicions en les quals estava a l'inici del contracte", ha puntualitzat Grangé durant la presentació del projecte aquest dimarts a la Sala Heura de l'Ajuntament. Tots els habitatges que formaran part de la masoveria urbana del municipi hauran de tenir cèdula d'habitabilitat. A més, el llogater s'haurà d'encarregar de pagar els serveis de llum, aigua i gas i, en alguns casos, de l'IBI.
A punt la Taula de l'Habitatge
Segons ha anunciat Grangé, la Taula de l'Habitatge es presentarà durant el pròxim dimarts 5 de febrer. Aquesta iniciativa en la qual participarà el Síndic de Greuges de Sant Cugat, Càritas, la Creu Roja, la Plataforma d'Afectats per les Hipoteques de Sant Cugat (PAHStC), les entitats bancàries i representants consistorials, buscarà vies per ajudar les persones amb problemes amb les hipoteques, amb risc de desnonaments, entre d'altres.