Aquestes són les millors llenyes per fer carn a la brasa
Una bona llenya aporta uns aromes únics al menjar fet a la brasa
Escollir un bon tipus de llenya és fonamental a l'hora de fer menjar a la brasa. El tipus de fusta, el seu origen i la seva qualitat aportaran aromes diferents a la carn i verdures.
A l'hora de preparar una bona brasa podem trobar tota mena de fustes, tot i que les dues distincions més clares són: fusta verda i fusta seca. Quan parlem de fusta verda ens referim a llenya tallada fa menys d'un any que no ha estat assecada al sol. Aquest tipus té un poder calorífic molt menor, i per aquest motiu l'hem de descartar directament.
Dins la fusta seca hem de decidir de quin arbre la utilitzarem. Les més recomanables són les d'alzina, olivera i faig. Aquests tres tipus són tots perfectes per fer cuinar, tot i que la fusta més indicada és la d'alzina, ja que és la que té un poder calorífic més elevat i deixa molt bona brasa. La de faig, per una altra banda, és més fàcil de cremar i pot ser més adient per a la gent que mai ha cuinat a la brasa.
Al Restaurant Can Rovira podràs tastar una àmplia carta de plats a la brasa fets amb la millor fusta. Aquest restaurant rústic ubicat a tocar de Sant Cugat és una de les millors opcions per gaudir d'una bona brasa en companyia d'amics i família.