El Pedraforca, una de les muntanyes més emblemàtiques de Catalunya. FOTO: Cedida

Societat

'Cims contra el càncer' organitza la primera sortida excursionista solidària al Pedraforca

El santcugatenc Roger Ricart impulsa la iniciativa per millorar la qualitat de vida dels pacients i contrarestar els efectes de la quimioteràpia

El projecte "Cims contra el Càncer" neix amb l'objectiu que es va fixar el santcugatenc Roger Ricart de donar visibilitat a la importància de l'exercici físic en pacients oncològics. Com a persona afectada per un càncer ha après la importància de l'exercici per mantenir una millor qualitat de vida durant el tractament i el posttractament. Per aquest motiu, es va marcar el repte personal de pujar els 10 cims de 3.000 metres de Catalunya.

Es va adonar que aquest objectiu personal podria convertir-se en un de col·lectiu i així "aconseguir ajudar a altres pacients a millorar la seva qualitat de vida i contrarestar els efectes de la quimioteràpia". La idea de "Cims contra el Càncer" és recaptar fons per oferir tallers i cursos d'exercici físic per persones en tractament i posttractament contra el càncer. Per fer-ho possible l'associació està buscant patrocinadors i també ha marcat un objectiu econòmic de 40.000 € que s'intentarà assolir organitzant jornades d'excursionisme a cims emblemàtics de Catalunya, àpats populars, venda de samarretes esportives i marxandatge i altres activitats.

A la primera d'aquestes sortides excursionistes, el diumenge 16 de juliol, es pujarà el Pedraforca i es farà un dinar popular al refugi d'Estasen. Posteriorment, es continuaran organitzant jornades solidàries de senderisme durant l'any.

a1529e35 7954 48be 9bab 6130e811fb18



Les donacions i els fons recaptats es destinaran a beques d'entrenament en grups reduïts per a persones en tractament o en recuperació posttractament i a sessions d'entrenament i xerrades en grups grans. S'arribarà als beneficiaris de les beques a través de la Fundació Oncolliga que serà l'encarregada de fer d'intermediària i oferirà els entrenaments, cursos i tallers gratuïts a persones afectades pel càncer.

Els estudis científics han demostrat que l'exercici físic no només ajuda a prevenir de forma directa i indirecta l'aparició de molts tipus de càncer sinó que hauria de ser part indispensable durant i després del tractament. Tot i això, són poques les persones que segueixen un programa d'exercici físic durant el seu tractament. El Roger ha notat l'impacte positiu que ha tingut l'exercici per mantenir la salut física i mental i amb el compliment del seu objectiu personal vol motivar i convèncer a persones en una situació semblant a la seva dels beneficis de l'esport. Des de l'associació pretén aconseguir que l'activitat física es promogui més i que sigui més accessible per pacients oncològics l'entrenament esportiu amb suport d'un especialista.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.