Cinc noves candidatures opten als Premis Ciutat de Sant Cugat
L'11a edició dels Premis Ciutat de Sant Cugat se celebrarà el 6 de març al Teatre-Auditori
L'11a gala dels Premis Ciutat de Sant Cugat ja suma cinc candidatures més. El Club de Tennis Natació Sant Cugat, Francesc Orella, el Fons social Sant Cugat, Àlex Florensa i Maria Rosa Tamburini se sumen a les deu candidatures que ja existien.
D'aquesta manera, a més, de les cinc noves incorporacions a les candidatures, opten al reconeixement L'Aula de So, el Punt Incorpora, els alumnes de 4t d'ESO de l'escola Viaró, l'actriu Sílvia Munt, la UESC, Àlex Trullas, l'Ateneu, Jan Freixa, Esplai Pica-Roca i alumnes de l'escola Thau Sant Cugat.
Els premis Ciutat de Sant Cugat distingeixen persones, entitats, associacions o empreses que hagin tingut un paper destacat en la vida de Sant Cugat al llarg de l’any anterior a la convocatòria dels Premis.
El període de votacions va començar el 23 d'octubre i s’allargarà fins al 19 de febrer del 2017. El dia 6 de març es farà l'acte de lliurament al Teatre-Auditori.
Una comissió dels Premis Ciutat proposa diferents candidatures de persones o entitats que hagin destacat durant el 2016 per la seva tasca al municipi. Entre les propostes seleccionades per la comissió, tots els santcugatencs podran votar per decidir quins són els guanyadors d'aquest premi.
Els nous candidats
Club Tennis Natació Sant Cugat.
Pel 50è aniversari del Club de Tennis Natació Sant Cugat. 50 anys d’història, amb força i ganes de seguir creixent, i també amb l’objectiu que aquest fos un any molt especial, envoltat de màgia i molta activitat.
El programa d’actes del cinquantenari ha tingut com a objectius conservar i difondre la memòria col·lectiva, fomentar la cultura de l’esport i associar la nostra entitat a la ciutat i compartir el cinquantenari amb les institucions de Sant Cugat. Molts d’aquests actes han estat oberts a la ciutadania.
Francesc Orella.
Per la seva interpretació com a actor que dóna vida a la popular sèrie de TV3 Merlí. Aquest proper mes de juny farà 20 anys que resideix a Valldoreix, i des del 1958 com a estiuejant.
És un actor català principalment conegut pel seu paper de Merlí a la sèrie de TVC Merlí. S'ha format a l'Institut del Teatre de Barcelona i al Herbert Berghoff Studio de Nova York, on ha fet cursos amb John Strasberg, Carol Rosenfeld, Carlos Gandolfo, Genadi Karatkov i Bob McAndrews. Debutà en algunes sèries de TV3 com Estació d'enllaç (1994), Secrets de Família (1995) i Merlí (2015) i a El comisario de Telecinco.
Fons Social Sant Cugat.
Pel programa de préstecs sense interessos per a persones amb pocs recursos de la Fundació Acció Solidària Contra l’Atur (ASCA), arribant aquest 2016 als tres milions d’euros concedits en 18 anys.
El Fons Social, format per una vintena de socis, ha ajudat des de la seva creació l’any 1998 un total de 2.263 unitats familiars amb una mitjana de préstec de 1.300 euros per família i un percentatge de morositat inferior al 6€. El col·lectiu valldoreixenc neix arran de la iniciativa de Maria Antònia Gili d’ajudar una persona amb problemes econòmics. A partir d’aquí, el projecte va anar creixent rebent suport i prestant diners a més persones. El perfil de persones que s’han beneficiat dels seus préstecs són, majoritàriament, persones nouvingudes.
Àlex Florensa.
Per ser un exemple de lluita i superació personal i de recuperació de l’autonomia i la dignitat de persones que com ell són víctimes d’una malaltia: l’addicció.
Amb només 45 anys aquest aventurer, gran comunicador i addicte rehabilitat ha aconseguit fer realitat el seu somni: ser terapeuta i psicòleg clínic.
El 2011 creà a Sant Cugat el seu propi centre; EINES per poder ajudar altres persones que, com ell, també volen una altra oportunitat i una vida lluny de les addiccions. El seu tractament es fonamenta en el canvi conductual, en una vida ordenada i metòdica oposada al desordre i caos que envolta l’addicte. La rutina física i les teràpies de grup són l’eix del seu tractament.
D’altra banda, l’Àlex dedica gran part del seu temps a la prevenció de les addiccions, fent conferències i tallers als alumnes de ESO, Batxillerat i cicles formatius de les escoles de Barcelona i el Vallès.
Maria Rosa Tamburini.
Per la seva trajectòria com a jugadora i capitana de l’equip femení del Patí Hoquei Club Sant Cugat.
Fa més de 21 anys que hi juga, al Patí Hoquei Club Sant Cugat, on ha sigut internacional amb la selecció espanyola i catalana, i des de fa tretze temporades és la capitana de l’equip i juga tant en la posició de defensa com de davantera. Pels èxits aconseguits durant el 2016 (la Copa Generalitat, ascens a la lliga OKlliga i la Supercopa Catalana) i per ser un referent per a totes les dones esportistes que combinen la pràctica d’esport de primer nivell amb la conciliació familiar i laboral.