La ciutat es compromet a treballar per un oci "segur i saludable" per als joves
Generar alternatives d'oci segures, treballar contra la precarització dels joves, i fomentar els establiments d'oci i restauració, són algunes de les propostes
Sant Cugat del Vallès és compromet a treballar per garantir un oci segur i saludable per als joves de la ciutat. Ciutadans, juntament amb Junts per Sant Cugat, han portat al ple municipal d'aquest dilluns, 15 de juny, una moció per facilitar noves iniciatives en l'àmbit de l'oci per al jovent de la ciutat, per tal de garantir que "l'oci a la ciutat i l'oci nocturn dels joves sigui segur, saludable, de qualitat, i responsable amb les noves circumstàncies provocades per la Covid-19".
Una proposta que ha rebut també el suport de l'equip de Govern, sent aprovada per unanimitat.
En la moció aprovada, l'Ajuntament de Sant Cugat es comrpomet a afavorir la realització de les propostes que puguin presentar tant el sector de l'oci professional com el teixit associatiu de Sant Cugat, amb la finalitat de poder organitzar una oferta adreçada al jovent, entre els 16 i 30 anys, que garanteixi, no únicament el seu gaudi, sinó també la seva seguretat en tots els sentits, sempre d'acord amb les indicacions sanitàries que hi hagi a cada moment.
Igualment, volen aprofitar aquesta "oportunitat" generada per la situació actual per "millorar tots aquells aspectes relatius a l'ordenació dels espais, la seguretat i el civisme, amb accions que incideixin sobre la corresponsabilitat, sempre mirant de conciliar les necessitats i interessos dels usuaris, les entitats i les empreses".
De la mateixa manera, s'incrementaran"les mesures d'inspecció i control per evitar la venda de begudes alcohòliques a menors en els establiments del nostre municipi", així com "controlar i inspeccionar que no s'organitzin botellots que intrínsecament posen en risc la propagació de la Covid-19".
Debat al ple
Múnia Fernández-Jordán (Ciutadans), en la presentació de la moció, ha destacat el fet que "amb l'arribada del bon temps, augmenta la falsa sensació de seguretat" que fomenta reunions de joves a parcs i jardins en veure els seus locals d'oci nocturn. Una activitat que, en alguns casos, va acompanyada del fenomen del "botellón". És per això, per "potenciar un oci segur i de qualitat", que han plantejat els acords adoptats pel ple.
Per part de Junts per Sant Cugat, Albert Salarich ha afirmat "compartir l'òptica de la moció, però amb matisos", fent referència a les dificultats que travessa el sector de l'oci i la restauració, i la necessitat d'oferir-los facilitats. Pel que fa als joves, Salarich ha destacat la falta d'oferta d'oci actual, i la necessitat de "generar alternatives".
Per part de l'equip de Govern, Marco Simarro ha anunciat el vot favorable a la moció pel seu "caràcter genèric" que permet un "diàleg i reflexió" per acordar les mesures necessàries.
"Som conscients que cal donar sortida a les necessitats d'oci podent respectar les indicacions sanitàries", ha subratllat. En aquest sentit, també ha volgut fer una reflexió al voltant de la situació actual dels joves, col·lectiu que "pateix especialment la precarització" en la crisi social i econòmica, i subratllant que cal "posar al centre els joves".
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.