Convergència Sant Cugat no vol que l'Hospital General quedi fora de la xarxa pública
Convergència vol instar al Departament de Salut de la Generalitat a cercar solucions perquè Sant Cugat tingui un hospital de referència
Convergència Sant Cugat ha mostrat el seu rebuig a la decisió de la conselleria de Salut de la Generalitat d'excloure l'Hospital General de la xarxa sanitària pública. La formació nacionalista es desmarca de la decisió de Junts pel Sí, ja que argumenta que aquest fet "afectarà la llista d’espera de l'hospital Mútua de Terrassa", el centre públic assignat als santcugatencs.
Els convergents de Sant Cugat exposen que el centre situat a Mira-sol va atendre 2.671 pacients de sanitat pública durant el 2014, "dels quals 636 van ser derivacions per a intervencions quirúrgiques en llista d’espera". En un comunicat, el partit explica que el 18% dels serveis que ofereix l'Hospital General estan dins del conveni amb l'administració i que l'exclusió del centre del sistema públic suposaria "una reducció de llocs de treball".
Hospital de proximitat
Convergència portarà el seu rebuig al ple municipal del mes de març amb una moció on també reclamarà a la Generalitat un "equipament hospitalari de proximitat". La formació apunta que "cal cercar solucions perquè els santcugatencs no hagin de desplaçar-se per rebre una atenció sanitària pública".
En aquest sentit, tornen a posar damunt la taula la vella reivindicació d'un hospital públic que doni servei a Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal. Un hospital que fins i tot té nom, Vicente Ferrer, però que no té cap previsió de fer-se en aquests moments.
És per això que Convergència reflexiona: "El Departament de Salut ha de valorar si cal construir un nou equipament, inicialment ja previst en l’hospital Vicente Ferrer, però actualment ajornat sine die, o es pot optar per l’ús dels espais buits del mateix Hospital General de Catalunya, així com de capital professional que tenim".
Fora del sistema
El conseller de Salut, Toni Comin, va anunciar la voluntat del consell de direcció del Servei Català de la Salut d'expulsar de la xarxa sanitària pública catalana a l'Hospital General de Catalunya, situat a Sant Cugat i gestionat per l'empresa privada QuirónSalud.
L'objectiu és "garantir que aquesta xarxa pública no inclogui a centres de titularitat privada i amb ànim de lucre". La sortida efectiva es farà a l'agost, quan s'acaba el conveni entre Salut i QuirónSalud pel qual l'Hospital General dóna alguns serveis de salut públics,