El mosquit tigre preocupa els veïns de Can Cabassa
Veïns del barri del Mira-sol, de la zona del torrent de Can Cabassa, van manifestar durant el darrer Consell de Barri el seu malestar per l’alta presència de mosquit tigre a la zona. Com ha explicat Manel Cervantes, resident al carrer de Fuerteventura, al TOT, “tenim un hort a la zona, i a l’estiu és impossible anar-hi, perquè l’any passat, que el meu fill tenia un any, li vam comptar 63 picades de mosquit tigre”.
Com apunta Cervantes, “a partir de les sis de la tarda, és impossible sortir al carrer”, i apunta com a problema “el fet que l’aigua de la riera s’estanca, i allà els mosquits es reprodueixen”. La queixa del veí és que “no rebem informació i no he vist ningú treballant a la zona”.
Actuacions a la zona
Des de l’Ajuntament de Sant Cugat, el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, explica que el control de la plaga el porta una empresa per concessió, Filtronet, a qui se li han indicat els punts problemàtics, entre els quals, aquesta zona de Mira-sol.
“L’empresa fa controls rutinaris i apliquen larvicida cada 15 dies a partir del mes d’abril. Concretament, la riera està dividida en cinc trams d’actuació i, a més, es fa el mateix tractament en 10 embornals de la zona. També, a petició dels veïns, es fan actuacions extraordinàries, amb captures”, explica Puigdomènech.
En aquest sentit, el regidor ha destacat que “rebent l’avís dels veïns, se li ha demanat a l’empresa que intensifiqui la vigilància en aquesta zona”.
És per això que Puigdomènech ha demanat la col·laboració veïnal. “Estem oberts a totes les propostes o iniciatives veïnals per posar fi a aquesta plaga. Si es coneixen maneres casolanes de fer-hi front i funcionen, volem saber-ho, per eliminar entre tots la molesta plaga”.
En la mateixa línia, ha explicat que “s’està estudiant l’aplicació de la línia que segueix Barcelona, de reintroduir espècies com el ratpenat, tot i que no està garantida la seva efectivitat, ja que estan actius en horaris diferents”.