El PP vol més coordinació policial per resoldre el problema de seguretat
El PPC ha presentat a la Comissió d'Interior del Parlament de Catalunya una proposta de resolució sobre la seguretat a Sant Cugat
El grup parlamentari del Partit Popular ha presentat una proposta de resolució a la Comissió d'Interior del Parlament de Catalunya per resoldre la "mala situació de seguretat que viu Sant Cugat", ha explicat Alberto Villagrasa, diputat del PPC, aquest dimarts, 14 de febrer.
Una situació que, ha lamentat, "pot venir donada per la mala política de seguretat que hi ha a l'Ajuntament, on el cap de Seguretat ha canviat tres cops en dos anys, fet que indica que no hi ha un model en política de Seguretat al municipi".
"No es tracta solament d'ampliar el nombre d'efectius policials, que això ja està demanat, sinó que hi ha altres polítiques i actuacions importants a fer per solucionar la situació", ha emfatitzat Villagrassa.
D'aquesta manera, en la proposta de resolució, els populars proposen que el Parlament insti el Govern a acordar amb l'Ajuntament de Sant Cugat crear un centre de coordinació per a Mossos d'Esquadra i Policia Local. "Creiem que la coordinació actual és molt millorable. Han de poder treballar conjuntament en una mateixa ubicació física per fer front als problemes que hi ha a Sant Cugat", ha remarcat.
Un espai comú que, ha assegurat el diputat, existeix a altres municipis com Barcelona. Un espai que "va més enllà de les reunions que es fan entre caps per compartir dades", ha remarcat Àlvaro Benejam, president del PP Sant Cugat.
Igualment, la proposta remarca la necessitat "d'aprofitar les instal·lacions policials que hi ha a Sant Cugat tant de Mossos d'Esquadra com de Policia Nacional", apuntant que aquestes "s'han d'implicar en la seguretat dels barris en què estan". En aquest sentit, Villagrasa ha expressat la necessitat de comptar amb la Policia Nacional, present a Sant Cugat. "Si es demana un reforç i col·laboració en temes de seguretat, ho faran. A altres poblacions com Castelldefels i Badalona s'ha fet, i també en casos puntuals a Barcelona".
D'altra banda, també insten a resoldre el problema de l'ocupació il·legal, proposant un pla contra aquesta situació per als diferents barris de Sant Cugat, assenyalant com a destacat el cas de la Floresta. Igualment, es planteja la realització d'una campanya de seguretat específica per als comerços, amb presència constant de la policia a les zones més comercials, i un telèfon directe amb la policia, entre altres mesures.
D'altra banda, s'assenyala la necessitat de presentar als grups parlamentaris i municipals els plans de seguretat i prevenció concrets per a cada barri de la ciutat, coordinats amb la resta del municipi. "No és el mateix el centre urbà de Sant Cugat que la Floresta, mira-sol o les Planes; cada barri ha de tenir el seu propi pla", ha remarcat el diputat.
Finalment, la proposta remarca que "davant la manca d'efectius tant de Policia Local com de Mossos d'Esquadra, ambdós cossos puguin compartir competències de seguretat ciutadana i de temes de civisme. "Davant la falta de personal, compartir competències és l'única manera de millorar la seguretat als nostres carrers", ha sentenciat Villagrasa.
Una falta d'efectius a la qual la formació ha instat en diferents ocasions a posar-hi solució. "És una demanda ja feta", ha recordat Benejam, remarcant que, a més, "mostra la contradicció de l'Ajuntament", ja que "quan vam presentar la moció per demanar més efectius, ens van dir que no votant en contra, però al cap d'un mes, l'alcaldessa es va reunir amb el Conseller per demanar més efectius, donant-los la raó, però sense admetre-ho en públic", ha lamentat.
Ara, "no es tracta tan sols de demanar més efectius, sinó d'aprofitar els que hi ha. Demanem més efectius, però també que fa falta un pla de seguretat, una millor coordinació, i un millor equipament per a la policia", ha remarcat Benejam.
D'altra banda, davant l'afirmació municipal que els delictes d'aquestes característiques han disminuït amb el Pla Local de Seguretat, Benejam ha destacat que "creiem que no és una situació consolidada". En aquest sentit ha explicat que "potser han funcionat" els controls policials a les rotondes de la ciutat, ja que "augmenten la sensació de presència policial", però ha destacat com a peça clau en la disminució de robatoris "la contractació de seguretat privada per part de veïns".
"Els robatoris a cases estan focalitzats per zones, i aquestes zones han contractat seguretat privada davant la incapacitat de l'Ajuntament de resoldre el problema. I quan hi ha seguretat privada els lladres marxen a un altre lloc". Benejam ha fet referència a la zona de Can Trabal, i a diferents punts de Mira-sol.
Una situació que també ha lamentat Villagrasa. "És una pena que el ciutadà hagi de recórrer a la seguretat privada perquè no se sent segur amb l'administració, per la gestió de la seguretat que fa l'alcaldessa", ha apuntat. En aquest sentit, han lamentat que les mesures locals no siguin suficients. "Que estigui funcionant seria una qüestió de fe, i jo ni amb l'alcaldessa ni amb el Conseller", ha remarcat Villagrasa. "L'alcaldessa tira la pilota endavant, i diu que no és culpa seva, esperant que el Conseller ho arregli. Ella té competències en seguretat", ha sentenciat.