En marxa un 'crowdfounding' per reparar la teulada de la Masia de Can Bell
Les darreres pluges han afectat a part de la teulada de la masia, que data del 1158
La família resident a la Masia de Can Bell ha posat en marxa una campanya de crowdfounding per recaptar diners i poder reparar la teulada de la masia, que va quedar molt afectada amb les últimes pluges.
Tal com ha detallat Clàudia Bell, impulsora de la iniciativa i resident a la casa, "amb la pluja, la teulada va cedir. En aquest punt se'ns planteja un problema molt gran, perquè hi ha un forat, i ara, amb l'arribada de l'hivern i les pluges encara s'afectarà més. Hem d'actuar com abans millor".
El fet però, és que segons els pressupostos que ha demanat la família Bell, la reparació de la teulada ronda una xifra molt elevada, de gairebé 100.000 euros. Una xifra que, ara mateix, la família no es pot permetre. El motiu d'aquest pressupost tan elevat és que cal aixecar tota la teulada de la casa, que mesura uns 500 metres 2 .
Una setmana després d'haver iniciat la campanya, la família ja ha recaptat més de 1.000 euros, una xifra amb la qual Clàudia Bell es mostra "molt contenta. Això vol dir que la gent ens estima i coneix la casa. De fet, amb aquesta situació m'he adonat de com pots arribar a estimar una casa".
Per la seva banda, Bell ha explicat que s'han adreçat a l'Ajuntament, qui els ha facilitat la documentació necessària per a demanar una subvenció per poder executar la reparació.
Imatge de l'interior amb la teulada enfonsada:
La masia de can Bell, una masia documentada des del 1158
El Diari de Sant Cugat va publicar, tot just ara fa un any, un reportatge de les masies més antigues de Sant Cugat. El text, de Jaume Espina, diu això de la Masia de Can Bell.
També coneguda com Bell de Mas Sanctus o Mas Sant i documentada des de l’any 1158. La presència de la família Bell es va iniciar, com a mínim, des del 1541, any en què en un document que resta en poder de la família parla d’un tal Antoni Bell de Can Sanctus.
La presència de la família ha estat permanent des d’aleshores, passant de pares a fills fins als nostres dies, que hi viuen el matrimoni Jaume Bell i Luci Casanova i els seus fills.
La finca arriba fins a la font coneguda com la font de Can Bell. Curiosament, i a diferència de la resta del municipi, era una terra escassa d’aigua i recollien la de la pluja en unes cisternes per poder regar els horts.
Per a més informació de la Masia de Can Bell, així com de la seva família i les 5 generacions que hi han viscut, podeu clicar aquí.